sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Onnen Unet - harjoittelun mestareita


Onnen Unilla on niin paljon opittavaa...Adja kouluttaa viisikkoaan huolellisesti, jotta varmasti sitten omissa tulevissa kodeissa kaikki tarpeellinen osataan...

Etsintä, jäljestys, hajun perässä kulkeminen....


Pihakasvien harventaminen, oksien katkominen, järsintä....ehdottoman tarpeellinen taito!


Kaivaminen, kuoppinen kaivaminen on aivan must opittava taito - Adjan oma pravuuri on kaivautua terassin alle lämpimänä kesäpäivänä viilentymään - ja voi sinne kaivautua ihan muutenkin - se on kivaa.
Joten Adja näytti idean ja toteutuksen. Onnen Unet saivat sitten harjoitella ensin Adjan kanssa yhdessä, sitten pienemmällä porukalla ja innokkaimmat jatkoivat ihan itsekseen...Kuopanhan voi kaivaa ihan uuteenkin paikkaan!


Välipalaa löytyy useimmiten pihasta, ainakin näin syksyaikaan - omenoita, marjoja, sieniä - monet lapinkoirat rakastavat mustikoita, vadelmia, karviaisia....


Asioimisen harjoittelua myös ulkona....Sisällä onkin jo harjoiteltu asioiden toimittamista lehden päälle. Se sujuu Onnen Unilta erinomaisesti - lehdelle kipitellään ihan toiselta puolelta huonettakin. Pihalla asioiminen on ihan uusi opittava juttu - tässä muutama hyvä tyylinäyte. Ja joskus asioilla istuminen on aika väsyttävääkin puuhaa - ihan tulee haukotus ;)

Kiipeilyn harjoittelua.....


Tulevasta kodista saattaa löytyä paljon rappusia... joku voi asua vaikka 7. kerroksessa ja jos hissi ei toimikaan.... Adja opastaa myös rappusten ylösalas-harjoitteita.


Apua, miten se alatulo tehtiinkään... ei vielä itse, maltahan muutama viikkoa!


Harjoittelu pihalla saa Onnen Unet nälkäisiksi... kiinteät ruuat ovat alkaneet maistua varsin hyvin. Isot pennut saavatkin ruokailla jo keittiössä. Kupista löytyy liotettuja nappuloita, kypsennettyä kanajauhelihaa ja piimää - kyllä maistuu.Sitten tarvitaan tuomareita paikalle....


Vielä leikkituokio ennen unten maille matkaamista. Vetoleikit ovat huikea juttu. Onnen Unet ovat sen hauskuuden keksineet ja kaverin kanssa lelusta on niin kiva taistella. Adja tuomaroi tyttöjen vetokisaa. Veljekset kisaavat Helmi-kissan valvovan silmän alla.Saaliista voikin olla sitten tosi ylpeä, kun sen saa itselleen - oli se sitten pehmo-pesukarhu tai apina..

Myös Nere-isoäiti toimii valvojana Onnen Unien riekkuhetkissä.
Vihdoinkin Onnen unet uinahtivat - talossa on hiljaista. Adja nukkuu pentustensa kanssa päiväunia. Nereaneitolan aikuiset koirat valtasivat sohvan - Nere, Nalle ja Niehku. Mutta missä on Nukka?Nukka, energinen 7kk ikäinen tyttö, ei päiväunia kaipaa. Pihalla voi tähystellä vaikka etelään suuntaavan kurkiauran ylilentoa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti