lauantai 8. joulukuuta 2012

Niehkun luonne paljastui...


Niehku luonnetestissä 1.12.2012 Helsinki

Jaa minäkö.....???


Talvimyrskyn jäljiltä kinosten keskellä pidettiin talvisen arktisissa olosuhteissa Helsingin Oulunkylässä lappalaiskoirat ry järjestämä luonnetesti.

Niehkun päädyin ilmoittamaan testiin, kun ikää on kertynyt sopivasti 3v6kk verran. Testistä saa aina lisäinfoa omasta koirastaan, joten erityisellä mielenkiinnolla odotin miten kiihkeäluonteinen Niehku testin läpäisee. Niehku on äärettömän avoin ja ystävällinen ja viehättävä - harrastusten parissa virtaa ja toimintakykyä riittää, eikä toistotkaan tuota ongelmia.Niehku osaa kuitenkin rauhoittua hyvin. Lenkeillä havannoidaan kaikki nopeasti ja tarkasti. Ja sitten kiihdytään ferrarin lailla, jolloin Niehkusta paljastuu se toinen minä....

Tuloksiin: tuomareina Lea Haanpää ja Tarja Matsuoi

Toimintakyky: +1 kohtuullinen
Terävyys: +3 kohtuullinen ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu: +3 kohtuullinen, hillitty
Taisteluhalu: -1 pieni
Hermorakenne: +1 hieman rauhaton
Temperamentti: +3 vilkas
Kovuus: -2 pehmeä
Luoksepäästävyys: +3 hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
Laukauspelottomuu: ++ laukauskokematon

yhteensä 146-26 = 120p

Tulos muuten hyvin Niehkun näköinen, mutta tuo pehmeys oli kyllä täysin yllättävä löydös. En ole mitenkään havainnut / pitänyt Niehkua pehmeänä (verrattuna pehmeään Nalleen tai hiemen pehmeään Nereen) - tuon kohdan olin ajatellut olevan Neren luokkaa tai jopa kovempi.
Toisaalta tämä vahvistaa tiettyjä syypohdintoja, mitä olen pohtinut Niehkun lenkkikäytöksiin nimenomaan kanssani - se sama käytös, kun ei tule esiin isännän kanssa lenkkeillessä.

Joka tapauksessa kuten tuomari totesi, hermorakenne on kunnossa ja Niehku pystyy pehmeytensä handlaamaan hyvin tuolla terävyydellä ja toimintakyvyllä.

Niehku palautui testistä erittäin nopeasti :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti