perjantai 27. syyskuuta 2013

Pentuja odotettavissa lokakuun lopulla

Päivitetty 27.9.2013


Okta kävi tänään tiineysultrassa ja näkyihän siellä pieniä masuasukkeja kasvamassa - Okta on tiine.

Oktan ja Kamun pentuset tulevat syntymään täällä Nereaneitolassa, Hämeenlinnassa, lokakuun loppupuolella. 


Sijoitan pentueesta tyttöpennun yhteistyökykyiseen kotiin eteläiseen Suomeen.

Tiedustelut pentueesta s-postitse tai puhelimitse

arja.tomminen(at)pp.inet.fi  tai 050 5728948Nereaneitolassa tullaan viettämään vauhdikas 
loppusyksy !
OKTA (Eidalun Lumous) & KAMU (Nutukas Voitokas Valtti)Jotta elämä Nereaneitolassa ei kävisi loppuvuodesta liian tylsäksi, päädyimme yhdessä Eidalun kennelin Anun kanssa astuttamaan yhteisomistustyttömme Oktan (Eidalun Lumous) tämän syksyn juoksuista. Alunpitäen astutus oli suunnitteilla vasta keväällä 2014. Okta-neidin juoksut tulevat kuitenkin hyvin harvakseltaan, 1v4kk välein ja ikää on lähes 3.5vuotta, niin päädyimme siihen, että Okta tapaa sulhasensa jo tänä syksynä.
Anu ystävällisesti hoiti sulhasvalinnat sekä Oktan ja Kamun treffit Vantaalla. Eilen 27.8 sitten saapuikin iloinen viesti - pariskunta tykästyi toisiinsa ja niimpä he tapasivat vielä uudelleen 29.8 onnistuneesti.

Okta, Eidalun LumousOkta on lähes 3.5 vuotias musta merkein paimensukuinen tyttö. Luonteeltaan hän on hyväntuulinen, eloisa, pikkuruinen neito. Okta on koiran mallinen lähellä pysyvä ihmisen ajatus, joka ymmärtää puhetta ja haluaa olla kosketusetäisyydellä. Oktalle sopii se kaikki se mikä myös omille ihmisille. Okta sopeutuu tilanteeseen kuin tilanteeseen ja luottaa omiinsa täysillä. Okta on oman Nereni tyttärentytär.

Okta on terveystarkastettu: lonkat A/A (lonkkaindeksi 119), kyynärät 0-0, polvet 0-0 ja silmät terveet. PRA-prcd-status ja Pompe testi tulos ottamatta, jonka vuoksi ne on valitulta sulhaselta tarkistettu terveiksi.

Okta on käynyt kolmesti PLS Katselmuksessa saaden joka kerta punaisen nauhan.

Maaliskuussa 2011 Helsingissä katselmustuomari Marja Tuominen totesi seuraavasti: "Koira, jolla on hyvä turkki, ystävällinen luonne. Liikkuu kauniisti. Kaunis ilme." JUN PUN

Okta on Eidalun kennelin Anun ja minun yhteisomistuksessa. Oktan pentueen oli suunniteltu syntyvän Helsingissä Eidalun kennelissä, mutta Anu toivoi oman perhetilanteeensa vuoksi jo aiemmin, että Oktan pennut sittenkin näkisivät päivänvalon Nereaneitolassa.Kamu, Nutukas Voitokas ValttiKamu on 3 vuotias  sopeutuvainen, kaikkien kanssa toimeentuleva herrakoira Vantaalta. Kamu on reipas ja seurallinen lenkkikaveri ja perhekoira. Kamu on väritykseltään rekisteröity vehnänväriseksi paimensukuispojaksi.

Kamu on perusteellisesti terveystarkistettu: lonkat B/A (lonkkaindeksi 106), kyynärät 0-0, polvet 0-0, silmät terveet. PRA-prcd-terve ja Pompen tauti terve testatusti. 

Kamulla on entuudestaan yhdet pennut.

Näyttelyissä tai PLS Katselmuksissa Kamu ei toistaiseksi ole vieraillut.


Tulevan pentueen sukusiitosprosentti 8.sukupolven mukaan laskettuna on 3,98% ja sukukatokerroin 0.4

Tulen sijoittamaan Oktan ja Kamun pentueesta narttupennun. Mikäli sijoitustyttönen kiinnostaa, kerron mielelläni lisää sijoitusksesta. 


Pennut luovutetaan seitsemän viikon ikäisinä: Oktan huolella ja rakkaudella hoitamina, kasvattajan paapomina, eläinlääkärin tarkastamina, mikrosirutettuina, rekisteröityinä, koira-ja kissalaumaan sopeutettuina,....

Ja pentujen mukaan lähtee pentupakkaukset, kirjalliset pentu-ohjeet, vuoden jäsenyys Paimensukuisen lapinkoira seuran jäseneksi, .... kasvattajan tuki melkein 24/7,....

Kera toiveen, että kasvattaja kuulee jatkossakin pentusten elämästä niin iloineen kuin murheineenkin. Kera toiveen, että mahdollisimman moni kasvatti kävisi aikanaan virallisissa terveystarkastuksissa. 

Erityisesti kera toiveen, että pentu on aikuisenakin edelleen se tärkeä perheenjäsen, joka on mukana arjen touhuissa monipuolisesti... siis tavoitteena tietenkin seuraavat 15 vuotta :)Pentueesta tiedustelut  Nereaneidon kennelistä joko s-postitse tai iltaisin ja viikonloppuisin puhelimitse

arja.tomminen @pp.inet.fi tai 050 5728948

Kamun kuvat Anu Ylimaa. Oktan etukuva Minna Rinne.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti