maanantai 18. marraskuuta 2013

Lumotut 3 viikkoa - iloa ja kyyneleitäLumotut aloittivat valloituksen Lumottujen äityliini antaa kyllä ihan kaikkensa.... välillä voi jopa ihan väsyttääkin.


 Lumotut ovat muuttuuneet koiranpennuiksi - marsuvaihe on taaksejäänyttä elämää. On aika aloittaa maailman valloitus. Pentulaatikosta kurkistellaan ulkopuolelle, vielä ei kukaan ole onneksi kiipeillyt yli. Riemuhetki koittaa, kun laatikosta pääseekin tepastelemaan pentuhuoneen lattialle. Kolmiviikkoiset ovat uteliaita.


 Utelaita riittää myös pentuhuoneen aidan toiselle puolen. Siellä on jatkuvasti vilskettä. Paimensukuisistamme eniten aikaa aidan takana kurkistellen viettää pentueen isoisoäiti Nere, joka itseoikeutettuna matriarkkana on saanut Oktankin hyväksynnän. Oktan häntä heilahtaa aina iloisesti, kun Nere saapuu paikalle. Nukkakin vieraillee välillä pikaisesti kurkistelemassa, mutta Niehkun pidän vähän loitompana. Oktan mielestä samanikäinen Niehku on uhka Lumotuille ja Niehkulle pitää vähän puhahdella.


 Toki norjalaiset metsäkissamme ovat myös hyvin hyvin uteliaita - aitaa voi käyttää kiipeilyyn, tassun voi kokeeksi työntää aidanraosta, aitaa vasten voi puskea ja merkata sen siten omaksi reviiriksi - Okta sallii tämän hienosti - onhan omassa kodissakin kissaeläin.


 Aidan takana voi puolin ja toisin pohdiskella turvallisesti "mikähän tuo on?"


Liikkuminen alkaa sujua jo kohtuullisen mallikelpoisesti - ainakin maton päällä. Parketilla tassut vielä lipeävät, mutta harjoitus tekee ainakin kolmikosta mestareita.  Tyttö 3 ja poika antavat taidonnäytteen istumisesta ja tassuttelusta huojuvin tassuin. Tyttö 1 liikkuminen tuottaa ongelmia.

Lumottut tyttö 1 sekä tyttö 3 ja poika

Tytöt 2+3 ja poika

Tyttö 1

Kun tassut ei kanna :(

sisko ja sen veli

Usein riistanväriset tyttö 1 ja poika löytyvät vierekkäin uinailemasta

Lumottu tyttö 2

Lumottu tyttö 3

Lumottu poika

Kolmiviikkoiset toki osaavat tehdä asiansa... pentupetiin, mutta jo paperiakin on alustana kokeiltu tuloksekkaasti.
Siskokset ja veli

Tytöt 2 ja 3

Tyttö 2

Poika


 Aina ei hetket Lumottujen kanssa ole olleet pelkästään iloisia, vaan myös murheen kyyneleitä on joutunut vuodattamaan.


Kaunis Lumottu tyttö 1 alkoi kehittää toisen elinviikkonsa aikana lattarinnan. Erilaisia hoitokokeiluita on parin viikon aikana tehty. On nukutettu tuettuna kyljellään, on sidottu tukiside rintarangan ympäri, tassuja on jumpattu edestä ja takaa.
Käytiinpä eläintohtoriakin tapaamassa, mutta ei hänellä ollut mitään lisäkonsteja hoidon tehostamiseksi.


Kirjallisuuden mukaan ennuste on hyvä, mutta .... takatassujen asento hieman epäilyttää. Onko tausatalla myös todellista virheasentoa, joka kyllä sitten huonontaa ennustetta. Tähän ei eläinlääkärikään pystynyt antamaan varmaa vastausta. Tassut voivat olla vielä erikoisessa asennossa, koska lihasvoimaa ei ole nimeksikään.


Joka tapauksessa huoli ja murhe on kova. Tyttö on valtavan sosiaalinen  koiran alku. Tyytyväinen nuuskuttaja. Jumppatuokioita vietetään ja liikuntaa yritetään tukea. Mahdollisimman tukevaa ja liukumatonta alustaa on haettu ja erilaisia materiaaleja kokeiltu. Lähiviikot sitten näyttävät mitä tuleman pitää.Nyt Lumottu tyttö uinailee vielä onnellisena veljensä kanssa pentulaatikossa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti