sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Oletko kuullut että,......


Jospa ajan voisi seisauttaa.... Täällä Nereaneitolassa aika kuluu ihan liian nopeasti ja aavistan, että toisaalla se tuntuu matelevan - päiviä, tunteja lasketaan, mutta ihan eri syystä. Lumotut täyttävät huomenna 7 viikkoa ja ovat luovutusiässä. Viikolla on kuitenkin taitoja täällä edelleen hiottu ja Okta-mamman opetuksia toivottavasti tarkalla korvalla kuultu. Lumotut alkavat olla valmiita matkustamaan omiin koteihinsa. Onneksi kuitenkin vielä hetken saan nauttia näistä mahtavista Oktan ja Kamun jälkeläisistä.


 Viikolla Okta on yhä enemmän leikityttänyt pentuja. Pallo suuhun ja sitten öhistään, kun pentu yrittää tulla nappaamaan saaliin. Ensin Lumotut vähän hämmentyivät, että mitäs se mamma oikein tarkoittaa, mutta pian totesivat ettei se ole tosissaan - ja sitten vaan pallon ryöstöhommiin.... otan, otan, OTAN!


 Välillä harjoitellaan leikisti sisarusten kesken kovaäänistä "tappelua" - aiheeksi riittää ihan mikä vaan pikkujuttu. Tosin Lumotut ovat aika rauhallista väkeä, eikä näitä rähinäharjoituksia kuulu kuin hyvin harvakseltaan. Toki jokainen on harjoitellut ainakin kertaalleen.


 Ja Okta pitää pennut ojennuksessa - äidillisesti annetaan palautetta, mikäli asiat eivät suju mamman toivomalla tavalla. Okta on aivan mahtavalla tavalla luotsannut Lumottuja ja opettanut tavoille. On hauska seurata miten eri emokoirat hoitavat nämä opetukset kukin omalla tyylillään ja tavallaan.


 Lelut saavat kyytiä. Lelun leikittäjäksi löytyy aina myös kaveri - onhan leikki mukavampaa yhdessä. Tulevissa omissa kodeissa sitten omat ihmiset saavat hoitaa leikkikaverin roolin. Leikittää kannattaa hetkiä kerrallaan... ja lopettaa, kun into suuri. Jää leikin nälkä seuraavaksikin kerraksi....

 Lumottua söpöyttä on ihan pakko aina välillä kuvata.

Lumottu Myrsky, Roope

Lumottu Hetki, Terra

Lumottu Sointu, Aida

Lumottu Tuuli, Hurvi


 Viikolla on harjoiteltu myös Nereaneitolan muidenkin aikuisten paimensukuisten kanssa olemista kuin isoisoäiti Neren. Blondi Nukkamme on aina innokas pentujen leikittäjä. Niehku myös kauniisti asettuu leikkiasentoon. Nalle-poikamme on edelleen sitä mieltä, että pennut ovat vaarallisia mahanalusaarteita ajatellen ja niinpä Nalle pysyy hieman loitommalla - vaikka toisaalta olisi se kiva - ja hetken käy pyörähtämässä pentujen keskellä.
 Pentujen mielestäkin Nukka on aika ihana...


 Varmuuden vuoksi on kuitenkin syytä esittää pientä, viatonta, kilttiä, harmitonta...


 Jahas tuolta se tuli ja sieltä se meni - pennut ovat vikkeliä liikkeissän.
Viikko on ollut haasteellinen ulkoilukelien suhteen. Päivittäin olemme pienen hetken pihalla käyneet. Mysrkyn jälkeen sitten lauhtui niin, että pihanurmikko muuttui paikoin luistinradaksi. Eikä Lumotut tietenkään malta pysyä poissa vetiseltä jäätikköalueelta. Niinpä kaikkein pahimman päivän leikimme vain sisällä.

Mutta ohessa tunnelmia ennenkuin lumi hävisi. Onneksi nyt näyttää hiljalleen satelevan uutta lunta, joten kunhan päivä valkenee... Ja pihalla Lumottujen puuhailuja seuraa niin kaunis Okta- mamma.


 Terralla on selvästi taito saada siskot  esiintymään lennokkaissa asennoissa - tässä tyylinäytten antaa Hurvi.


 Hurvi kertoilee hyvin ilmeikkäästi, että tiedänkö varmasti, että tuossa oksassa on piikkejä. Sehän on tietenkin meikäläisen vika, että pihalle sellainen on katkottuna ruusupuskasta.


 Oktaa ja Aidaa ei piikit haittaa Roopekin liittyy seuraan ihmettelemään...


 ... no on tässä tosiaan ikäviä, pistäviä väkäsiä..


 Onneksi pihalla on valinnan varaa.


 Tätä jämäkkää Roope herraa ei kyllä talven myrskyt tule hetkauttamaan.


 Okta ja Hurvi - yhteistä kivaa


 Aida lähtee taas - on kiire tutkia, oppia, harjoitella. Mutta Aida tulee myös niin ihanasti viereen pusuttamaan ja silloin pieni hännäntypykkä vispaa niin, että koko pentu vispaa mukana.


 Terralla on kuitenkin ne kaikkein suurimmat uutiset: "Mamma oletko kuullut, että matkustan kanssasi Vantaalle ihan pian?"


Vielä Lumotut pyörähtelevät täällä pentukodissaan - on nautittava joka hetkestä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti