maanantai 14. huhtikuuta 2014


Tiida ja Raisu odottavat perheenlisäystä


Tiida kävi tiineysultrassa. Iloksemme ultrassa näkyi useampia masuasukkeja kasvamassa. Toukokuun puolenvälin jälkeen on Nereaneitolaan odotettavissa pentusten tuhinaa, pienten tassujen vipatusta, maidontuoksuisia haukotuksia....

Sijoitustytölle etsin yhteistyöperhettä!

 


Tiida - Nereaneidon Taikatalvi


Tiida on 3- vuotias paimensukuinen lapinkoiratyttö. Tiida on väritykseltään musta vaalein merkein, mutta kantaa todennäköisesti myös parkkigeeniä oman parkin Adja-emänsä perintönä.

Tiida on terveystarkastettu perusteellisesti:
lonkat A/A (lonkkaindeksi 111), kyynärät 0-0, polvet 0-0, silmät terveet x 2 (viimeksi 8/2013) PRA-terve sekä Pompetauti terve vanhempien geenitestin perusteella.

Tiidalla on näyttelystä AVO-EH / AVK4 Helsinki 11.5.2013, Saija Juutilainen:
"2v. Hyvärunkoinen nuori narttu. Riittävästi raajaluustoa ja kulmauksia. Kaunis ilmeinen, vielä kapea narttumainen pää, kuono saa vielä täyttyä. Hyvä hännän kiinnitys. Liikkuu sujuvasti sivusta. Hyvä karvan laatu. Viehättävä luonne, ei tänään parhaimmillaan."

Tiida on avoin ja ystävällinen neitokainen, joka asuu Espoossa lapsiperheessä yhdessä emänsä Adjan kanssa. Tiida ei turhia piippaile eikä angstaile - on kauniisti paikassa kuin paikassa. Metsälenkeillä tytöt saavat kirmailla vapaana, korvat ovat hyvin kuulolla. Tiidan kanssa harrastetaan agilityä - pieneksi maksiksi mitattu - intoa, motivaatiota ja vauhtia löytyy.


RAISU - Puurattaren PoutahaukkaRaisu on lähes 6-vuotias paimensukuinen lapinkoirauros. Raisu on väritykseltään musta vaalein merkein (kauniin rusahtavat).

Raisu on myös perusteellisesti terveystarkistettu:
lonkat B/B (lonkkaindeksi 107), kyynärät 0-0, polvet 0-0 ja silmät toistamiseen juuri tarkistettu terveiksi. On vanhempiensa geenitestitulosten perusteella Pompentauti terve.

Raisu on avoin ja ystävällinen uros. Tottelevainen ja kulkee kauniista mukana paikassa kuin paikassa saaden kehuja niin käytöksestään kuin ulkonäöstäänkin. Joillekin isoille uroksille voi lenkillä pöhähtää, toisaalta räksyttävät pikkukoirat ohitetaan kommentoimatta. Raisu on omistajansa lenkkikaveri. Ei omaa riistaviettiä.

Raisulla on entuudestaan pennut Seitavuoren ja Villi-joikhun kennelissä. Villi-Joikhun jälkeläisiä on jo useita terveystarkistettu hyvin tuloksin.

Tämä pentue tulee olemaan Raisun viimeinen.

Yhdistelmän  Sukutaulu. Sukusiitosprosentti 8-sukupolven mukaan matala 2.84%, sukukatokerroin 0.45.


Sijoitan tulevasta pentueesta narttupennun- 

sijoituskoti etsinnässä!Tiidan kuvat sivulla Tommi Tuominen ja Tiidan rintakuva on Minna Rinteen kuvaama. Raisun kuvat omistajansa kuvaamia - kiitos teille!

Tiedustelut pentueesta s-postitse arja.tomminen@pp.inet .fi tai puhelimitse iltaisin / viikonloppuisin 050 5728948

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti