keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Uusia makuelämyksiä - Keväät kuudes viikko
 Keväiden kuudes viikko on ollut täynnä uuden oppimisen ahkeraa harjoittelua. Sadepäivinä on sisällä leikkialuetta laajennettu huimasti. On kuulosteltu keittiön kilinäkolinoita, imurin ääntä, ihmetelty lattiamoppia, kissanhiekkalaatikkoa, kissankiipeilypuuta ja itse kissoja. Nere ja Nukka ovat harjoittaneet pentusten taitoja aikuisten koirien kanssa seurusteluun. Pihalla oleskelu on kaikkein makeinta. Vauhti on kiihtynyt ja uusia piha-alueita käydään tutkimassa reipaasti. Tiida- mamma istuskelee rauhassa pihanlaidalla katsellen Keväiden kirmailua.


 "Ajattelin vähän harventaa pionipuskaa - ei kai se haittaa.....". Keväät ovat löytäneet tekemisen, maistelun, repimisen, kiskomisen, pätkimisen.... taidon. Suusta löytyy koko ajan jotakin mutusteltavaa - myös pieniä kiviä on kokeiltu maistaa - tuloksena ehdoton kielto!


 Pohdintatuokio on ajoittain paikallaan ja sitten suunnataan sinne missä tapahtuu jotain jännää - vaikkapa siskon kanssa keppikisailemaan.


 Nyt ei onneksi ole pakkasta. Syksyn Lumotuista pennuista yksi tietenkin nuolaisi metallista telineen jalustaa... Mutta kaikki pitää tutkia.


 Töpsö toteuttaa vaanimalla paimentamisen alkeisoppeja - vain pitiköhän paimensukuisten edes paimentaa vaanien tuijottamalla?


 Välillä sisarukset katoavat jonnekin pensaan taakse piiloon ja aiheuttaa ihmetystä yksin jääneelle - "mihin te oikein katositte?"


"Mulla olis nälkä....."


 Hankitaan vaikka itse välipalaa - "mä vaan vähän haukkaan"


 "Salaattia?" - voin paljastaa, että ne vähäisetkin puskat, joita pihassa vielä yrittää kasvaa, on kohta pikkupalasina. Ovat nämä Keväät niin ahkeria pentuja :)


 Ei pihalla pelkästään riehuta ja päämäärättömästi säntäillä suuntaan ja toiseen. Kyllä pihalla leikin ohessa vähän harjoitellaan jo tulevaa varten.
"Mä kuulin, kato mun korvatkin nousi pystyyn, kun säntään niin lujaa sun luokse.."


 "Tulen...."

 "Kutsuiko joku minua?"


"Tulenhan minä..."


 Ja sitten jatketaan puutarhahommia.. Ei haittaa vaikka pihalla on sateen jälkeen märkää. Turkit kastuneina, tassut rapaisina Keväät jatkavat touhujaan.

Ihan virallisesti tuli keskiviikkona 6-viikkoa ikää Keväille täyteen.
Kakkien painot ovat kirineet yli 3kg rajapyykin ja Topi johtaa painotilastoa 3300g painolla :)
Seuraavaksi sitten veli-Töpsö ja keveimpänä sisko - kuten kuuluukin.

Keskiviikkoaamuna Keväät lähtivätkin pihaan yksi kerrallaan. Päätin katsoa miten porukka toimii ilman sisarusapuja. Tiida istui tähystyspaikallaan toki.
Jokainen tähysti hetken ja sitten mentiin. Ei mitään vaikututusta reippaiden Keväiden ulkoiluhetkeen. Kivaa tekemistä löytyi ilman sisaruksiakin.
 Luoksetuloja jälleen harjoiteltiin...


Yksittäissöpöstelykuvat otettiin. Nyt kaikilla Keväillä on omat kutsumanimetkin :)

NERO
RIINA 
TOPI

Ja sitten otettiin jokaisesta kuvat oman Tiida mamman kanssa.

Nereaneidon Taikatalvi & Kevätyö
Nereaneidon Taikatalvi & Kevätaamu
Nereaneidon Taikatalvi & KevättaikaEi kommentteja:

Lähetä kommentti