lauantai 18. lokakuuta 2014

Nanouk & Jussi - pentuja syntyy marraskuussa!Nanouk & Jussi - 
pentuja viikolla 47!
Ajelimme Nanoukin kanssa Laura eläinlääkärin luokse jännittyneinä - tai siis minä jännitin ja Nanouk oli oma rauhallinen itsensä. Nanouk katseli tyynen hiljaisena odotustilassa haukkuvaa ja rähjäävää koiratyyppiä. Vastaan panematta tyytyi makoilemaan selällään ultrattavana - ei hätkäyttänyt masukarvojen ajelu eikä kylmän geelinkään pruuttailu masulle. Tähysteltiin kuvaruutua. Ja siellähän ne pentuset heti meille esittäytyivät. Sydämet sykki <3. Useita masuasukkeja Nanouk kasvattelee vielä vajaat viisi viikkoa - sitten Nereaneitolassa onkin tiedossa Helisevää hulinaa!

Nanoukin ja Jussin esikoisten odotetaan syntyvän marraskuun puolivälin jälkeen. Juuri ennen kuin Nanouk viettää omia 3-vuotis synttäreitään.

Pentue on molemmille ensimmäinen. Nanoukin ja Jussin esittelyt tässä alempana.

Sijoitan pentueesta tyttöpennun, jolle etsinnässä sijoituskoti eteläisen Suomen alueelta.

Tiedustelut pentueesta s-postitse: arja.tomminen(at)pp.inet.fi tai puhelimitse iltaisin ja viikonloppuisin 050 5728948
kuva Minna Rinne


Nanouk & Jussi
Haukahtivat toisilleen "tahdon"


Nanouk on saatettu kuluneella viikolla miehelään. Pariskunnan lempi leiskahti kyllä heti alkumetreillä. Niinpä Pirkkalassa kauniin aurinkoisten syyspäivien siivittäminä he saivat toisensa - Nanouk <3 Jussi
Pentuja toivomme syntyväksi viikolla 47. Nanouk tulee käymään tiineysultrassa viikolla 42, jolloin toivottavasti saamme iloisia uutisia. Pentue tulisi olemaan molempien ensimmäinen.


 Nanoukin ja Jussin esittelyt:


On suunnitelmissa johdattaa Nanouk, Nereaneidon Haaveen Helinä miehelään.
Nanouk on oman Niehkuni ainokainen tytär Haaveen-pentueesta (Piiparipojan Aurelia x Kukkipuun Guorvil). 

kuva Merja Riijärvi

Nanouk on reilun vuoden ajan asunut Saksassa, käynyt siellä tottelevaisuuskoulutuskursseilla sekä lammaspaimennuksessa. Nanouk on Niehku -emänsä tavoin suuria tunteita herättävä neitokainen - neito, jolla on tarvittaessa myös omia mielipiteitä. Nanouk kulkee matkassa, pysyy alueella, jossa kuuluu pysyä, oppii nopeasti, reagoi nopeasti. Rakkaudella -  Nanouk on "helisevä hulina".

Nanouk saapui tänne Nereaneitolaan heinäkuun lopulla. Asettui taloksi, sujahti laumamme jäseneksi ongelmitta. Nanouk on kiltti, kuuliainen, nöyrä vierelläkulkija. Kulkee kauniisti Niehku-emänsä ja Nallen tai Nukan kanssa lenkillä vetämättä eikä vastaantulijoille huutele kukaan. Nanouk kulkee todella vaivatta mukana, ei piippaile eikä angstaile oudoissakaan paikoissa. Lampaita kävimme katsastamassa Oripäässä elokuun puolella - kiihkeyttä ja kiinnostusta löytyi.

Nanouk on käynyt Saksassa lonkkakuvissa, jotka lähetettiin Suomen kennelliiton lausuttavaksi.
Lonkat A/A, lonkkaindeksi 115, polvet 0-o, silmät terveet 8/2014. Vanhempiensa tulosten perusteella Nanouk on Pompe terve ja PRA- A eli terve. 

Rakenteeltaan Nanouk on vahvaluustoinen, kauniisti ja tasapainoisesti rakentunut paimensukuinen tyttö. Pitkärunkoinen, erittäin hyvät kulmaukset takana ja hyvät myös edessä. Kantaa häntänsä ilmeikkäästi. Kaunis pää ja ilme. Hyvät liikkeet, ei ahtautta. Paksu pohjavilla, karkea päälikarva - näin itse katsottuna.

Nanoukin juoksujen odotellaan alkavan syyskuulla.


kuva Merja Riijärvi
Nanouk Nereaneitolassa heinäkuu 2014
Nanouk lammaspaimennuksessa Oripää elokuu 2014


Sulhanen on valittu ja kosittu

Yhdistelmän sukusiitosprosentti on 4.72% 8-sukupolven mukaan laskettuna.
Yhdistelmän Sukutaulu


Nanouk tulee tapaamaan lähiaikoina sulhasensa Jussin, Eidalun Jussi (Piiparipojan Nerea x Tiitiäisen Muohta Tupsu)

kuva Minna Rinne

Jussi on oman Nereni ensimmäisestä pentueesta, Nallemme veli. Jussi asuu Pirkkalssa yhdessä puoliveljensä Aslanin kanssa. Pojat ovat tullet hyvin juttuun, vaikka ikäeroa on vain 1v1kk. 
Jussi on hyväntahtoinen, rähisemätön uros. Hiukan vilkkaampi kuin Nalle-veljensä, tasapainoinen 7.5 vuotias poika. Metsälenkeillä pojat pysyvät vapaina lähistöllä, ovat olleet ahkerasti osallisina marja-ja sieniretkillä. Jussin kanssa on nuorempana tokoiltu ja juostu vähän agilityakin. Katselmuksissa Jussi on käynyt pariin kertaan, virallisessa näyttelyssä Jussi ei ole käynyt esiintymässä.

Jussi on terveystarkastettu: lonkat A/A, lonkkaindeksi 118, kyynärät 0-0, polvet 0-0 ja silmät peilattu kahdesti terveeksi. Jussilla ei ole aiempia pentueita.

kuva Minna Rinne
kuva Pauliina Korkiakoski
Oman perheen kuvaus Jussista:

"Jussi on vilkas, utelias ja aktiivinen koira vouhottamatta kuitenkaan turhia. Lapinkoiramaisestl aina mukana seuraillen tilannetta. Osaa olla raivostuttavan itsepäinen, mutta toisaalta "tositilanteessa" sen tottelevaisuuteen voi luottaa. Lenkeillä Jussi kulkee hiljaisemmat osuudet vapaana, eikä sen tekemisiä tarvitse jännittää. Työmoodissa täpäkkä ja terävä. Tajuaa ja oppii nopeasti, toisaalta ei kestä kovin paljoa toistoja. Harrasteluissa nuorempana ohjaajaherkkä ja tuulen mukaan toimiva. Jussi on "yhden ihmisen koira" sen suhteen, kenen käskyt kuullaan. Äärimmäisen ihmisrakas oman väen kesken, nukkuu kainalossa ja kerjää rapsutuksia niin kauan että käsi väsyy. Vieraista ihmisistä valikoi ihan omalla logiikallaan ne, jotka saavat rapsutella ja ne, joiden kanssa herra ei alennu seurustelemaan; omanarvontuntoinen... Muiden koirien kanssa sosiaalinen: ei rähinöi turhia, mutta jos käydään kukkoilemaan, vastaus tulee nopeasti. Tuppaa olemaan liian arvokas leikkimään "alamaisten" kanssa. Vanhat mummokoirat suosikkeja, pennut inhokkeja. Omasta pihastaan Jussi on tarkka. Niin ja Jussi on herkkis: ei sitä turhaan sanottu prinsesspojaksi lääkärissä tassuhaavaa hoidettaessa. Dramaattista kärsimystä syntyy myös "pussihousuihin" takertuvista risuista... Jussi on ollut aina perusterve: murkku-iässä esinahantulehdusta, paria kennelyskää, muutamaa tassuhaavaa ja avonaista silmäkulmaa lukuunottamatta lääkäriin ei ole ollut asiaa."


Jussi & puoliveljensä Aslan
kuva Pauliina KorkiakoskiEi kommentteja:

Lähetä kommentti