lauantai 15. marraskuuta 2014

Nanoukin & Jussin pennut syntyivät 15.11.2014Nereaneidon Helisevät- Nanoukin ja Jussin pennut
4 narttua + 4 urosta

Uroksia vapaana!Kun tuleva emokoira vetäytyy toisten seurasta, kun sängynalusta houkuttaa, kun emokoiran olemuksesta ja silmistä näkyy seestynyt rauhallisuus - kaikkinainen itseensä keskittyminen - voi todeta, että synnytyshetki alkaa lähestyä. Nanouk alkoi ilmentää tämän kaiken torstai-iltana, perjantaina iltapäivällä oppikirjan mukaisesti laskivat lämmöt <37 asteen. Avautumisvaihe alkoi ja odotus...
Yön pimeät tunnit kuluivat puuhkuttaessa, pedatessa, levätessä. Kun lauantaiaamu valkeni, oli aika ponnistaa masuaarteet meille ihailtaviksi.


Ensimmäinen pentunen päätti ponnistautua maailmaan takajalat edellä aiheuttaen suuren ihmetyksen kiljahduksen sukeutuvassa emokoirassa. Pian alkuhämmennys laantui ja oli aika tutustua ihmeelliseen tulokkaaseen - pestä ja puhdistaa. Syntyi poika 340g, joka virkeästi suunnisti nisälle imemään.


 Vajaa puolituntia myöhemmin Nanouk synnytti toisen pojan 334g, jonka hoito alkoikin hetimiten. Eipä Nanouk tämän jälkeen apuja tarvinnut. Hienosti sujui kalvojen avaus, napanuoran katkaisu ja pennun hoiva tuoreelta emolta.


 Suureksi ilokseni seuraavaksi Nanouk synnytti parkin tytön 388g - neitokainen näyttää kovin Niehku-isoäitinsä väriseltä riistaparkilta.


 Neljäs pentu, poika 355g, syntyikin sitten nopeasti siskonsa jälkeen.


 Välillä täytyi hellästi tervehtiä tytärtä.


Seuraavksi syntyi tyttö 388g, jolla jo kauniisti vaaleana kuultava kasvoväritys.


 Kuudentena syntyi pentueen toinen parkki pentu, poika 336g.


 Nopeasti veljeä seurasi tyttöpentu 338g. Seitsikon Nanouk synnytti vajaassa kahdessa tunnissa rauhallisen tyylikkäästi, hyvin omatoimisesti. Ihmisemon tehtäväksi muodostui lähinnä pentujen punnitus ja valokuvauksesta huolehtiminen.


 Seitsikko Nanoukin ja Jussin Heliseviä aarteita on kauniisti rivissä nautiskelemassa elämän eliksiiriä. Nanouk rauhallisena kuulostelee pentujen tuhinaa. Nanouk kävelytettiin pihalle ja suihkutettavaksi. Pentulaatikko kuivitettiin ja seitsikko poseerasi. Nanoukin vatsaa kokeillessani siellä tuntui ikäänkuin vielä yksi pentu, mutta Nanouk oli jo niin rauhalisena pentujen kanssa ja söi välipalaakin, että arvelin tunteneeni vain supistumassa olevan kohdunosan. Toisaalta Nanoukin vatsa oli hyvin symmetrinen, joten...


Nanouk järjesti tosiaan vielä pienoisen yllätyksen ja synnytti 1.5 tunnin kuluttua tyttöpennun 384g.


 Nanoukin ja Jussin pennut syntyivät kaikki reippaina ja jäntevinä suunnaten nopeasti nisille Nanoukin karvojen lämpöön.


 Pennuista 4 on narttuja ja 4 urosta. Parkeista toinen on narttu, tn riistaparkki. Mustista osa on tn Jussi-isän kaltaisia merkkivärisiä mustia ja osa Nanoukin kaltaisia riistanvärisiä. Värejä selvennellään, kunhan hiukan kasvavat.


Narttupennut ovat kaikki varattuja, mutta uroksista olisi vielä vapaana omaa kotia etsiviä.

Tiedustelut:

arja.tomminen(at)pp.inet.fi tai puhelimitse 050-5728948Ei kommentteja:

Lähetä kommentti