tiistai 17. helmikuuta 2015

Pentulaatikossa tuhisee..


Minjan & Nallen Tuulen- pennut
s. 17.2.2015
Varattuja Minjan & Nallen pennut syntyivät laskettuna päivänä - 63vrk ensimmäisistä treffeistä. Edellispäivän aamuna Minjan lämmöt laskivat ja sitten alkoi odotuksen loppulaskenta.


Minja oli hyvin rauhallinen koko avautumisvaiheen ajan. Välillä makoili ja petaili pentulaatikossa. Välillä käytiin pikkukävelyillä ja pihalla. Päivä hämärtyi illaksi ja ilta pimeni yöksi - Tuulen- pennut antoivat odotuttaa itseään.


 Vihdoin aamuyöstä klo 4.07 syntyi musta vaalein merkein tyttö - 302g. Virkeän jäntevä neitokainen. Minja hoiti hienosti kalvojen puhkaisun, napanuoran katkaisun ja pennun puhdistuksen. Minja tosiaan keskittyi pennun puhdistamiseen niin perusteellisesti, että taisi unohtaa vallan synnyttämisen...


Minja hoiti ja pesi - supistukset loppuivat tyystin. Peruslenkitykset eivät tuottaneet tulosta, joten oli turvauduttava oksitosiinitippaan. Ja niin syntyi alateitse laskiaistiistaiaamun valjettua parkki pentu klo 8.10 - 319g. Pentu suuntasi oitis maitoa valuville nisille ja aloitti pontevasti ahmimisen.  Parkki pentu osoittautui kovin odotetuksi tytöksi :) - Minja toteutti oman emäntänsä kuiskaukset - "parkkityttö olisi ....."


 Minjan ja Nallen pennut - Tuulen tytöt <3


 Minja vielä hiukan uupuneena vuorokauden loppurutistuksen jälkeen. Pennut olivat aluksi hämmästyttäviä, mutta ruokinta ja varsinkin pesu alkoi sujua tuoreelta emolta päivän kuluessa hyvin. Tyttöjen iltapainot olivat jo nousussa. Nyt kun ikää on 1vrk, niin painot ovat hienosti nousseet molemmilla n. 20g.


 Tuulen- tyttöjen Nalle-isukki tuuletti varpajaisiaan vauhdikkaasti pihassa. Pentulaatikkotuhinat ja pentuhuoneen aidantausta vartijan hommat jätetään suosiolla naisväelle.


Tavoilleen uskollisena pentujen isoäiti-Nere pitää vahtia pentuhuoneen aidan takana varmistaen, että tuore mammakoira hoitaa hommansa asiallisesti.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti