tiistai 24. helmikuuta 2015

Tuulen- tytöillä viikko takana...
 Minjasta on sukeutunut ensimmäisen päivän hämmästelyn jälkeen oiva mamma-koira. Kovasti ylpeänä hän esittelee tyttösiään. Pentuhuoneen aidan taakse kurkistelemaan Minja ei mielellään vielä talon muita karvatassuja toivota tervetulleeksi - pitäähän emokoiralla olla rauha hoidella pentusiaan.


 Molemmat tytöt osaavat jo leidimäisen söpöstelyn taidon. Turkisten lämpö on houkutteleva - oman mamman häntäkarvoissa oli ihana uinailla ensimmäisten päivien aikana. Ei vilu yllättänyt.


 Yhtenä päivänä hyvin hiljaa, huomaamattomasti ilmestyi pentuhuoneen aidan taakse kurkistelemaan omaa jälkikasvuaan myös Nalle-isukki seuranaan Tuulen- tyttöjen Neera serkku. Vähänkö Nalle näytti sitten nolostuneelta, kun huomasi tulleensa havaituksi - pian piti kääntyä poispäin ja tepastella kauemmaksi. Voi noita uroksia!


Tytöt kasvavat kohisten. Minjalla maitoa riittää, vaikka olen ruoka-annoksiakin pienentänyt. Viiden päivän iässä oli saavutettu jo lähes 550g painot. Tytöt kasvavat varsin samantahtisesti. Ovat hyvin virkeitä, liikkuvaisia, jänteviä neitejä.


 Viikon iän lähestyessä painot ovat kaksinkertaistuneet syntymäpainoon nähden. Minja hoitaa tunnollisesti. Tulee tyttöjen pyllyt ihan takuuvarman tarkasti pestyä. Minja on jo malttanut myös makoilla pentulaatikon ulkopuolellakin. Pihalta on hurja kiire takaisin sisään. Tosin eilen illalla maahan satanut pieni uusi lumikerros houkutti kierimään ja pyörimään, suorastaan hetken piehtaroimaan selällään riemuisasti ennenkuin emon velvollisuudet Minjan mielestä jälleen kutsuivat.


 Tarkastus edestä...


 .... ja takaa. Asiat kunnossa ja parkki tyttö saa nukkua rauhassa....


 ... mamman poskea vasten, tassu tyynynä - mikäs sen ihanampaa....


 ... paitsi uinailla ihan maitobaarin tuntumassa, jos vaikka nälkä nopeasti yllättää - on sitten tarjoilu lähellä.


Poskivaalennokset ovat viikon aikana tulleet yhä näkyvämmiksi, siitä ne merkit sitten alkavat laajeta ja vaalentua. Sukatkin jo kauniisti häämöttää tassuissa. Nelisilmätkin sieltä vähitellen alkavat ilmestyä. Tuulen tytöt <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti