tiistai 30. kesäkuuta 2015

Juosten, istuen, kiiveten, tähystäen, haukahdellen, muristen - 4-viikkoiset Hopeat vauhdissa Onneksi on ollut ihan mukiinmeneviäkin kesäpäiviä. Nukka Hopea-pentujensa kera on saanut nautiskella pihalla touhuilusta. Vauhti on lisääntynyt päivä päivältä - useimmiten viisikko porhaltaa kukin omaan suuntaansa. Meikäläinen sitten yrittää pysyä laskuissa mukana, että kaikki ovat tallella. Nämä ovat mestareita maastoutumaan.


 Joukossa on jo taitajia. Poika 2 on kunnostautunut reippaimpana asioiden hoitajana pihanurmella - ihan joka kerta tulee asiointihetki, kun pihalla olemme :)Pihalla on alkanut leikit sisarusten kanssa. Otetaan mittaa niin siskosta kuin veljestäkin murinan säestyksellä tietenkin. Välillä istahdetaan tuumaustauolle, pidetään neuvottelutuokio. Sitten kisat jatkuvat. Pihalta on löytynyt pallo! Siskokset harjoittavat hortonomintaitojaan ahkerasti. Veljesten toiminta on suoraviivaista; jollei muuten käskyt mene perille, niin vedetään sitten vaikka hännästä. Kaikki keinot ovat sallittuja.

Halaillen Poika 1 & Tyttö 1
Neuvonpidossa Tyttö 2, Pojat 2 & 1


Painien Tyttö 2 & Poika 2
Hortonomiharjoittelijat - siskokset
Nukka yrittää paimentaa katrastaan
"Mä voin lyhentää sun varpaanvälikarvoja..."


 Viisikosta on sukeutunut esiin hortonomi, jalkapalloilija, seikkailija, pohdiskelija ja sopöstelijä jos toinenkin - roolit vaihtuvat nopeasti. Kaikkea pitää kokeilla!

Tyttö 2
Tyttö 1 
Poika 2
Poika 1 - pieni mies ja iso pallo 
Poika 3
Poika 2


Toisinaan mielihalut yllättävät..


 ... maitobaarin antimista voi nauttia näikin taidokkaasti...

Maito on edelleen hyvin ravitsevaa. Tosin kiinteitä ruokia pennut syövät nyt 3-4 kertaa päivässä varsin hyvin. Painot neliviikkoisilla: Pojat 2360-2550-2350g ja tytöt 2170-2320g
Toki tiedämme, että neliviikkoiset pennut ovat hereillä vain pieniä toveja. Raskas riekunta, maittava ateria - se on siinä. Unimatti kutsuu! Neera- serkun mielestä se on ihan epäreilua. Juuri, kun hän pääsi pihalle ja oli valmiina aloittamaan jälleen leikkitädin pestinsä, niin pallerot kuorsaavat.


 Parasta on tarkistaa jokainen erikseen, jos vaikka joku olisi vielä hereillä. "Ai, sinäkin nukut!"


 Sitten leikkitäti päättää jäädä vartioon. "Jos vaan vähänkään silmiänne raotatte, niin...."Vihdoinkin odotus palkitaan ja leikkitäti on topakkana touhussa mukana. Hopea- viisikko on aika ehtiväistä joukkoa. Leikkitädillä on täysi työ yrittää pitää porukka kasassa. Siis rappusiin ei saa mennä, juomakuppi ei muuten ole sitten uima-allas. Onneksi Nallekin tuli apuihin...
 Nalle päätti ryhtyä leikkisedäksi. Nalle pari vuotta sitten oli urosmaiseen tapaan vielä sitä mieltä, että pennut ovat ihan yökyök-juttu. Varsinkin, kun ne repivät häntäkarvoista, mahanaluskarvoista, purivat tassuihin ja kaikkea muuta ikävää. Nyt ikää on tullut lisää ja on tainnut Nalle-papan arvot pehmentyä. Viimeisen vuoden aikana pentuja on ollutkin niin kiva leikittää.
 Tosin, se mahanalusta on edelleen epäsopiva kaivelupaikka pennuille. "Mihin kuvittelette tunkevanne?"

 Sitten esitellään pennuille kierimispyörimis-juttu. Pennut saavat kiipeillä yli ja ne pyöräytetään hauskasti takaisin nurmikolle. Nallen pravuuri :). Oikeanlainen nautinnollinen venyttely on myös havainnollistamislistalla. Aurikoisella kelillä kuvaaminen on joskus aika haasteellista. Aurinko valaisee...

Neera, Tyttö 1 & Nalle

 Toisinaan on vaan hyvä lähteä omaan suuntaan...


 Kun kaverit katoaa, voi heitä sitten huudella takaisin näkyville.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti