sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Kohta on aika - vielä on vähän nakerrettavaa, kaivettavaa, maisteltavaa, tutkittavaa jäljellä - Hopeat 6vkoa5pv


Hopeat - katse koti tulevaisuutta!Nukan & Vilin Hopea-pennut saavuttavat yhden merkittävän rajapyykin tulevana maanantaina. He täyttävät seitsemän viikkoa. Alkaa matkat omiin koteihin, kohti tulevaisuutta!
Aurinkoista lauantai aamupäivää vietettiin pihalla hulinan merkeissä. Onneksi heti aamupäivästä alkaen, koska iltapäivällä pyyhkäisikin taas kaatosade ylitsemme.


Nukka & Neera totesivat jotain superkivaa sypressissä - omenapuussa. No eipä ollut vaikea arvata, mikä siellä loikkii - Oravahälytys, oravahälytys! Pennut kirmasivat perässä ja kuuntelivat sitten hälytystä hämmentyneinä - pitäiskö jotain tehdä?


Piha on vihdoinkin valloitettu todella joka nurkkaa myöten. Laskutoimitus viiteen alkaa olla työn takana - niin vikkelästi nämä vaihtavat paikkaa. Neera on leikittänyt uskollisesti viisikkoa. Nukkakin välillä rauhallisesti tassuttelee pihassa pentujen kanssa. Niehku-isoäiti kouluttaa vanhempien koirien kunnioituksen alkeita. Nalle on. Pentuja ei nyt mitenkään jaksa enää kiinnostaa rauhallisen Nallemme makoilu omenapuun katveessa - on paljon tärkeämpääkin tutkittavaa.
Pyry & Neera
Nukka & tytöt

Neera & Alma

 Toisinaan voi käydä näinkin. Pennut ei vielä ihan joka paikkaan Pääse. Nukka ihmettelee, kun Nasti vinkuu matalan aidan "väärällä" puolella.


 Neera viimeisteli vielä kaivamisen jatkokurssin opintojen läpäimisen! Tuleville Hopea-pentujen omille perheille tiedoksi, että kaikki läpäisivät kaivuukurssit erinomaisin arvosanoin. Piha-aidat kannattaa kiinnittää maahan tiukasti vaikkapa metallipiikeillä - jotta aidan ali ei kaivauduta. Ruohohan on tunnetusti vihreämpää aidan toisella puolella :) Yllä Alma kuopassa ja Jörö vielä vähän viimeistelee. Alla Pyry aloittaa ihan oman kuopan kaivamisen.


"Mistä niin päättelet, että olen muka kaivanut?"


Tavaroiden kuljettelua on myös harjoiteltu - olipa sitten kyseessä pallo tai jotain leidimäisempää, kuten kukkavarsi - onnistuu.

Sampo


"Oota vähän, mä tuon sulle kukkasen" - Alma Luoksetuloakin on opeteltu. Nasti taitaa sen hienosti.


 Piilotuminen on hyödyllinen taito - sitä harrastamalla saa jatkossakin paljon säpinää aikaiseksi. Sopivia piilopaikkoja löytyy kaikista pensaista, pusikoista, puiden alta, lehden alta - vain mielikuvitus on rajana - ei kylläkään koiranpennuilla.
Kuvissa alla Alma & Jörö ja Pyry & Sampo
Jörö

Juomakuppi vai uima-allas - siinäpä pohdittavaa.

Alma

Pentupainit ovat superkivoja! Mikäpä sen mukavampaa kuin selättää oma veli .... tai sisko.

 
Pyry & Alma

Tässä tyylittelee pentueen pienin ja suurin. Pienikin voittaa hyvällä asenteella. Tyylittelijöinä siis Nasti & Sampo


Yllätettynä...
 

 Kyllä tytötkin osaa nahistella keskenään. Nasti & Alma Seuraavassa hetkessä siskokset ovatkin siirtyneet muihin puuhiin.Pihalta on vihdoinkin löytynyt muutakin järsittävää kuin kuunliljat.

Pyry
Jörö
Nasti
 "Saanks mäkin maistaa sun oksaa?" - Jörö & Alma
Niin tämä seitsemän viikkoa on vierähtänyt kuin siivillä Hopeiden kasvaessa ihan silmissä. Pienistä 400g pikku "marsuista" on kasvanut 4000g koiranpentuja. On taitoa ja rohkeutta - uskallusta ja reippautta - intoa ja uteliaisuutta - ääntä ja hiljaisuuttakin (nukkuessa :) )
Reput on pakattu, viralliset paperit valmiina, matolääkkeet popsittuna, kynnet leikattuina, turkki kammattuna - on pian aika lähteä omaan kotiin.

Vielä kerran - olkaa hyvä - Hopeat!


N.Hopeanuoli - poika 1 - Pyry 
4070g pehmoista parkkia turkkia. Pyry lähtee siis Vili-isänsä kaveriksi Vehkajärvelle kuten jo aiemmin on todettukin. Kaikenlaisia hommia tiedossa :)
Next...

 N.Hopeasampo - poika 2 - Sampo
4240g ja sillä saavutettiin kokoluokan voitto. Tämä symppis herrakoira matkustaa maanantaina Poriin. Siellä laitetaan järjestykseen pari kissaa ja tipsu-poika omien ihmisten lisäksi. Kivoja dopoiluita ja rally-tokoiluita tiedossa :)Next...


 N.Hopeavalo - poika 3 - Jörö
3860g kertyi massaa tälle upealle pojalle. Jörö ajelee tiistaina Tampereelle. Eläkepäivien valoksi, metsälenkkien seuraksi - kanttarelleja etsimään. Jörö on valmis kokeilemaan myös paimenpojan roolia, mikäli sopiva tilausuus osuu kohdalle.
Next....


 N.Hopeatähti - tyttö 1 - Nasti
3580g irtosi porukan höyhensarjan mestaruus - tähti on aina tähti! Nasti kokeilee jatkossa miten tulevan oman perheen 11v paimensukuinen Unni kieputetaan tassun ympärille. Haastavaa on myös perheen lasten juoksutus :). Nasti pääsee tulevaisuudessa toimimaan vaelluskaverina rippikoululaisille - paimmennusta siis tiedossa tälläkin tavoin. Tulevan oman kodin piha on aidattu ja toivottavasti huomioitu alaosan pitävyys - kaivuutaidot ovat hallussa tälläkin neidolla.

Next...


 N. Hopeasydän - tyttö 2 - Alma
3980g valloitti tulevan haltijaperheen sydämen. Alma on pentueen sijoitustyttö, joka aikanaan sitten palailee pentukotiinsa hoitelemaan omia pentujaan oman emän & isoäidin toimiessa doulina ja ehkä Neera-serkku jaksaa vielä leikittää pentuja silloinkin :) No siihen on aikaa ja paljon on hauskoja juttuja ennen sitä tiedossa. Alma ajelee Vantaalle. Autossa matkaa tutustumisen merkeissä kasvattini Onnen Uni pentueesta, Siru. Aikanaan teemme perusteelliset terveystarkastukset geenitesteineen, käymme Katselmuksissa, ehkä näyttelyssäkin. Eiköhän lampaitakin lähdetä jossain vaiheessa ihmettelemään. Luonnetesti sitten joskus myöhemmin. Nyt on kuitenkin ensin aika nauttia pentuelämästä täysin palkein.Pian on aika lähteä! Pentutreffeillä tavataan. Laittakaan kaikki paljon kuulumisia ja kuvia - on aina mukava kuulla pentusten kasvamisesta sanoin ja kuvin. Kysykää ja ilmoitelkaa - myös huolista.

Kiitos leikkitäti - Neera
Alma & Nukka - nähdään!

Turvallista kotimatkaa ja iloista tulevaa!


Kotimatkalle siivittäköön:

Don Huonot - Hyvää yötä ja huomenta

Täksi yöksi jää Jokin koittaa sua täällä viivyttää Luodinkestävää Sydäntä ei oo vielä keksittykään Jos sulla kerran on Taskussa se suuri unelma Niin tämä hetki jää Ja vain se mitä teet nyt on tärkeää Hyvää yötä ja huomenta Ehdit myöhemmin nukkua 24 tuntia Toivottavat sulle onnea Hyvää yötä ja huomenta Hei älä vielä luovuta Kaikella on hintansa Mut mikään ei oo vielä mahdotonta Sitä sanotaan Että mennyttä ei takaisin voi saada Eikä tulevaa Kannata jäädä oottamaan Jos sulla kerran on Joku josta oikeesti välität Niin pidä siitä kii Älä usko kyynisiin lauseisiin
Hyvää yötä ja huomenta Ehdit myöhemmin nukkua 24 tuntia Toivottavat sulle onnea Hyvää yötä ja huomenta Hei älä vielä luovuta Kaikella on hintansa Mut mikään ei oo vielä mahdotonta Luodinkestävää sydäntä Ei oo vielä keksittykään Turha pelätä laukausta Sillä yksinäisyys saman reiän nakertaa Hyvää yötä ja huomenta Ehdit myöhemmin nukkua 24 tuntia Toivottavat sulle onnea Hyvää yötä ja huomenta Hei älä vielä luovuta Kaikella on hintansa

Hyvää yötä ja huomenta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti