lauantai 1. elokuuta 2015

Sulhasmiehiksi Nereaneidon poikiaNereaneidon pojista on sulhasiksi tarjolla

Nereaneidon Haaveen Voitto
Nereaneidon Haaveen Aatos
Nereaneidon Onnen Unihiekka
Nereaneidon Haaveen Onni (myöhemmin)
Nereaneidon Taikasumu


Ohessa kaikista pojista esittelyt kuvineen. Tiedustelut kasvattajan kautta: arja.tomminen(at)gmail.com tai puhelimitse 050 5728948Nereaneidon Haaveen Voitto, "Naava"


N. Haaveen Voitto, "Naava" täyttää marraskuussa 4 vuotta. Naavan isä on Kukkipuun Guorvil. Emä on Piiparipojan Aurelia, "Niehku", joka on oma kotoinen koirani. Pentueessa oli Naavan lisäksi 3 urosta ja 1 narttu. Haaveen pennut ovat olleet terveitä. Yhdellä pojista oli kivesvika, jonka vuoksi se on kastroitu. Myös Haaveen pentujen molemmat vanhemmat ovat edelleen terveitä koiria (isä 10v ja emä 6v). Naavan Nanouk- siskolla on jälkeläiset Nereaneidon kennelissä (4u+4n), samoin Vili-veljellä (3u+2n). Naavan emällä ei ole muita pentueita. Naavan isällä on lisäksi kahdet jälkeläiset.

Naava on terveystarkistettu: lonkat A/A (indeksi 118%), kyynärät 0-0, polvet 0-0, silmät terveet (17.11.2014). Vanhempien tulosten perusteella Pompe ja prcd-PRA terve. DM- geenitestaus on mahdollista.
Naava KoiraNetissä

Naavan kanssa käydään lammaspaimennuksessa ja myös nautapaimennuksessa Naava on osoittanut paimennustaipumuksensa. Naava on ystävällinen, avoin, mutta varsin vahvaluonteinen uros. Energiaa riittää vielä pitkienkin metsälenkkien jälkeen. Naava asuu Vantaalla.

Katselmuksessa Helsingissä 27.4.2013:
"Pitkärunkoinen, paimenkoiratyyppinen. Erittäin hyvät kulmaukset sekä edessä että takana. Hyvä alusvilla. Erittäin kaunisilmeinen. Järeät jalat. Mukava luonne. Valjaista ja vetämisestä johtuen liikkeitä ei nähty." NUO, Kirsti Hassinen

Kuva oma perhe
Somerolla 1.6.14 lammasapaimennuksessa

kuva oma perheNereaneidon Haaveen Aatos, "Barfi"N. Haaveen Aatos, "Barfi" täyttää marraskuussa 4 vuotta. Barfin isä on Kukkipuun Guorvil. Emä on Piiparipojan Aurelia, "Niehku", joka on oma kotoinen koirani. Pentueessa oli Barfin lisäksi 3 urosta ja 1 narttu. Haaveen pennut ovat olleet terveitä. Yhdellä pojista oli kivesvika, jonka vuoksi se on kastroitu. Myös Haaveen pentujen molemmat vanhemmat ovat edelleen terveitä koiria (isä 10v ja emä 6v). Barfin Nanouk- siskolla on jälkeläiset Nereaneidon kennelissä (4u+4n), samoin Vili-veljellä (3u+2n). Barfin emällä ei ole muita pentueita, isällä on lisäksi kahdet jälkeläiset.

Barfi on terveystarkistettu: lonkat C/B (indeksi 107%), kyynärät 0-0, polvet 0-0, silmät terveet (13.10.2013). Vanhempien tulosten perusteella Pompe ja prcd-PRA terve. DM- geenitestaus on mahdollista. Silmatarkissa käytetään, kun ajankohtaista.


Barfi on käynyt myös lammaspaimennuksessa, osoittaen paimennustaipumusta. Barfi on Haaveen pennuista rauhallisin. Toki energiaa Barfillakin riittää pitkien lenkkienkin jälkeen - kotipihassa vielä kirmaillaan pallon perässä. Barfi on hyvin ystävällinen ja avoin herrasmies. Luonnetta löytyy, mutta hyvin pysyy hiljaa hihnassa vastaantulijoita ohitettaessa. Barfille olin suunnitellut jälkeläisiä oman Nukkani kanssa, mutta ikävästi juuri astumisen aikaan, Barfi sai lenkillä lasista pahan haavan takatassun anturaan, joka tulehtui ja oli varsin kipeä. Barfi asuu Hämeenlinnan lähellä Hattulassa.

Katselmus 27.4.2013 Helsinki:
"Hyvän tyyppinen karva ja alusvilla. Erittäin kaunis lapinkoiran pää. Kaunis ilme. Järeät jalat. Aavistuksen pyöreä. Mukava, reipas luonne. Liikkeitä ei saatu esille." NUO Kirsti Hassinen.

Katselmus 26.4.2015 Helsinki:
AVO 2 urokset loppukehässä sij. 5/ 15
"Reilun 3 vuoden ikäinen, riistanvärinen, kokonaiskuvaltaan erinomainen uros. 
Sydämellinen luonne. Erittäin hyvät rungon mittasuhteet ja hyvä luusto. 
Hyvä selkälinj, hyvä kaula ja eturinta. Hyvin kulmautunut takaa ja edestä. Liikkuu hyvin, joskaan ei halua erityisen hyvin esitellä liikkeittäen. Kaunis asentoinen häntä. Erittäin hyvä turkki. Toivoisin hieman viistompaa välikämmentä. Hyvä pää ja ilme. Miellyttävä luonne." Tuomarina Laura Siljander

Katselmus 26.4.2015

Barfi & siskontytär Neera kesä 2015


Nereaneidon Haaveen Onni, "Vili"
Vili ei nyt vielä ole saatavilla uudelleen sulhaseksi, odotellaan ensin minkälaisia otuksia jälkikasvusta tulee - Nereaneidon Hopea-pennuista (N.Haaveen Onni x Seitavuoren Hopeatee)


N. Haaveen Onni, "Vili" täyttää marraskuussa 4 vuotta. Vilin isä on Kukkipuun Guorvil. Emä on Piiparipojan Aurelia, "Niehku", joka on oma kotoinen koirani. Pentueessa oli Vilin lisäksi 3 urosta ja 1 narttu. Haaveen pennut ovat olleet terveitä. Yhdellä pojista oli kivesvika, jonka vuoksi se on kastroitu. Myös Haaveen pentujen molemmat vanhemmat ovat edelleen terveitä koiria (isä 10v ja emä 6v). Vilin Nanouk- siskolla on jälkeläiset Nereaneidon kennelissä (4u+4n), samoin Vilillä itsellään (3u+2n). Vilin emällä ei ole muita pentueita, isällä on lisäksi kahdet jälkeläiset.

Vili on hyvin sosiaalinen, energinen poika. Vilin kaverina on nyt oma Pyry-poika. Vili on alusta alkaen tutustunut karjatilan töihin ja on siellä aika-ajoin myös "työkäytössä" mm. karjan siirtelyssä Vili on avustamassa. Vili on Maria- emäntänsä kanssa käynyt myös nautapaimennus- ja lammaspaimennus koulutuksessa muutaman kerran. 
Vili on erittäin tottelevainen ja pysyy aitaamattomalla pihallakin kuuliaisesti. 

Maaliskuun 2015 alkupäivinä Vili kävi Pellon Saajomannussa poropaimennustestissä, jonka läpäisi hyväksytysti kunniapalkinnon kera.

Vili on terveystarkistettu: lonkat B/B, (indeksi 111%), kyynärät 0-0 ja polvet 0-0, silmät terveet (lievä PPM). Pompe ja PRA -terve vanhempien tulosten perusteella. DM- geenitestaus mahdollinen.


Vili on käynyt virallisessa näyttelyssä, saaden JUN-EH & AVO-EH

PLS Katselmus kevät 2014:
AVO1 uros - loppukehä
"Kivekset OK, purenta OK, Raskasluustoinen, vahvan urosleiman omaava 2,5 vuotias tumma riista uros. Tasapainoinen kokonaisuus. Hyvä rintakehä. Hyvät takakulmaukset, etukulmaukset riittävät. 
Liikkuu hienosti. Takatassuissa hienot huopatossut. Hieno kokonaisuus.".

Katselmus 26.4.2015:
AVO2 urokset loppukehässä sij. 3/ 15
"3,5 vuotias, riistanvärinen rillisilmä. Kokonaiskuva erittäin hyvä. Miellyttävä uroksen leima. Hyvät rungon mittasuhteet. Vankka luusto. Hyvä selkälinja. Hyvin kulmautunut takaa ja melko hyvin edestä. Liikkuu kauniisti. Hyvä häntä. Hyvälaatuinen turkki. Erittäin hyvä uroksen pää. Hieno ilme. Erittäin ihmisystävällinen luonne." Tuomarina Laura Siljander

kuva Maria NisuNereaneidon Onnen Unihiekka, "Aslak"


N.Onnen Unihiekka,"Aslak" on lähes 3-vuotias poika. Aslakin emä on Eidalun Onnenkantama, "Adja" ja isä Shacal Uniklubi. Pentueessa oli Aslakin lisäksi 1 uros ja 3 narttua. Veljellä ei kivekset laskeutuneet. Muuten Onnen Uni-pennut ovat olleet terveitä. Pevistarkastuksissa on pentueesta käynyt Aslakin lisäksi kaikki nartut. Kenelläkään ei vielä ole jälkeläisiä.

Aslak on mukavaluonteinen poika, hyvin ystävällinen ja avoin. Olen tavannut häntä pari kertaa lammaspaimennuksen merkeissä Somerolla. Paimennusominaisuus pojalla on tallella. Aslak ei rähise hihnassa. On kuuliainen ja kiltti poika Ylöjärveltä.

Aslak on käynyt terveystarkastuksissa: lonkat A/A, (indeksi 111%), kyynärät 0-0, polvet 0-0, silmät terveet (17.11.2014). Pompe ja prcd-PRA terve vanhempien tulosten perusteella. DM- geenitestaus mahdollinen.

Aslak KoiraNetissä

Katselmuksessa 26.4.2013:
Sijoittui loppukehään viiden joukkoon
"Keskikokoinen, mittasuhteiltaan hyväntyyppinen. Hyvät kulmaukset, kevyehkö raaja luusto. Hyvä pää, hyvä purenta, kivekset ok. Erinomainen turkki ja häntä. Liikuntaa kannattaa harjoitella. Avoin kiva luonne." PEN PUN, Tarja Lackman

Somerolla lammaspaimennuksessa 1.6.2014
Nereaneidon Taikasumu, "Mosku"

Esittely tulossa....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti