perjantai 1. tammikuuta 2016

Osku - talteen vain

Sulhaseksi kosittiin ja myöntävä vastaus saatiin komealta 5.5 vuotiaalta Oskulta, Iki-Wanhan Hurmurin Tuumat ( Taikahallan Jänkien Hurmuri x Iki-Wanhan Hopeahännys)
Osku asuu Helsingissä kerrostalossa lapsiperheen koirana. Osku on reipas, ystävällisen avoin herrasmies. Suhteellisen kookas uros, väriltään kaunis riistanvärinen laajoin vaalein merkein.Osku on perheen lenkkeilykaveri. Tuonnempana Oskun oma emäntä kertoo pojan arjesta niin kotona, lenkillä kuin myös kyläreissuista.Osku on terveystarkastettu: lonkat B/C (indeksi 104%), kyynärät 0-0, polvet 0-0, silmät terveet x2, viimeksi 10.1.2015. Pompe terve. PRA-A eli terve.

Virallisissa näyttelyissä Osku ei ole käynyt.

Paimensukuisen lapinkoira seuran Katselmuksessa 2011 Helsingissä :
Pennut: "Kaunis pää ja lupaava tyyppi. Liikkuu ja esiintyy vielä hyvin pentumaisesti. Ujostelee hieman hampaiden katsomista, antaa kuitenkin käsitellä muuten."


Yhdistelmän sukisuutosprosentti 8- sukupolven mukaan on 2.49%, sukukatokerroin 0.50.
Yhdistelmän sukutaulu

Yhdistelmällä on lappalaiskoirat ry jalostustoimikunnan hyväksyntä 2/2016.

Sijoitan tulevasta pentueesta narttupennun !

Osku oman emännän sanoin:

"Kotona: Rauhallinen, tottelevainen, sylikoira. Mielellään osallistuu kaikkeen touhuamiseen. Ei säiky, ei riehu, ei vahdi ruokaa/ leluja. Rakastaa palloja, kerää niitä myös lenkeiltä mukaan. Jää kotiin rauhallisesti nukkumaan, kun oma väki lähtee kotoa. Lempipaikka omasohva, josta katselee ulos, ei hauku (postimies,naapurit, ovikello). Lenkillä: Vilkas, todella kiinnostunut ympäristöstä, ulkoilee missä säässä vaan. Ohi käskyä tottelee pienten koirien kanssa, nartuista pitää ja kestää niiltä mitä vaan. Tulee urosten kanssa toimeen, kunhan saa rauhassa tutustua, itseään isommat urokset haukkuu pystyyn remmissä mutta puistossa tulee toimeen, mieluummin väistää kun tappelee. Ei pelkää ääniä (ukkonen, raketit, räminät ja kolinat). Pyöräilijät ja juoksijat saavat olla rauhassa. Kaupungilla Oskun kanssa on käyty vähän, mutta hyvin on mennyt. Yleiset kulkuneuvot istuu nätisti, vaikka harvoin niillä matkustaa. 
Lasten ja vieraiden kanssa: Tottunut lapsiin, hetken hössöttää, jos lapsikin hössöttää. Ei välitä vaikka lapsi/ihminen koskee omiin leluihin, mutta ei leiki koiran leluilla lasten kanssa (ei esim vie palloa lapselle vaan tuo aina aikuiselle heitettäväksi). Oman perheen lapselta saanut esim: kampaamo käsittelyn (koira täynnä nipsuja ja pinnejä) urheasti yritti niitä itse irrotella sitä mukaa kun lapsi laittoi uutta pinniä tilalle, kunnes mamma riensi apuun. Halit, pusut kaiken kestää. Jos haluaa olla rauhassa menee sängyn alle nukkumaan.
Ei hypi ihmisiä vasten, haluaa vieraat yleensä haistaa, kun tulevat kylään, mielellään liittyy seuraan rapsuteltavaksi. 
Kylässä innokas tutkimaan joka paikan. Kotona ei hissiä tarvitse käyttää, mutta rakastaa matkustaa hissillä kylään mennessä. ... 
Kekseliäs ja itsetietoinen, kouluttaminen helppoa namien kanssa, yrittää kuitenkin usein löytää itsensä mielestä paremman tavan toimia (opetin Oskulle käskyä odottaa lupaa mennä ovesta ulos, ensin yritti jos menisi vasemmalta sitten oikealta, sitten ryömien, juosten, hyppien, vetäen ja sama kierros muutamaan kertaan, kunnes uskoi että onnistuu vaan odottamalla. Tämän jälkeen homma toiminut hienosti ja odottaa nätisti aina lupaa mennä kynnyksen yli) 
Reagoi herkästi minun mielentiloihin ja lukee minua kuin kuvakirjaa. Maalla ja muissa tilanteissa esim hihnan irrotessa kädestä/ kaatuessa yms Osku tulee nätisti luokse kutsumalla."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti