keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Tarinat ei hyydy pakkasellakaan - kaksi viikkoa ikää mittarissa
 Tarinat täyttävät tänään 2 viikkoa. Lyhyen elämäntaipaleen aikana on ulkolämpötila vaihdellut välillä  +11- -25 astetta. Ulkolämpötilalla on suora vaikutus vanhan talomme sisälämpötilaan. Onneksi nämä hyytävät pakkaset alkoivat vasta nyt, kun pennuille on jo ikää kertynyt; vastasyntyneenä olisi ollut kyllä lämmönpito ongelmia. Kyllä huoneen lämmön laskun huomaa siitä, että aiemmin Tarinat nukkuivat välillä ihan erillään, nyt pentuhuoneesta löytyy pentukasa :) Taikaa huoneen viileys ei haittaa, vaan lepäillessään hakeutuu edelleen kaikkein viileimpään paikkaa makoilemaan - turkista on hyötyä!


En voi lakata ihailemasta Taikan emonvaistoja. Aivan mahtavan hötkyilemätön ja rauhallinen mammakoira. Pennut syötetään, putsataan, lämmitellään niiden kanssa. Sitten, kun Tarinat vaipuvat uneen, hipsii mammakoira pentulaatikon ulkopuolelle pentuhuoneeseen tai seurustelemaan muun laumamme kanssa. Taika on sinut kaikkien karvatassujemme kanssa - tai no, kyllä kissat täytyy välillä hiukan juoksuttaa kauemmaksi!

Tarinakasa - tytöt vasemmalla ja pojat oikealla. Kasalla painoa tänään 4950g.


Tarinoita yksitellen - mimiteema on siis selvillä. He tulevat olemaan Nereaneidon Tarina... ja loppuosa on sitten Disneyn satuhahmoja - löytyy prinsessaa, hahmoa leijonakuninkaasta, karhuveljeksistä ym. Kuka on kukin selviää myöhemmässä vaiheessa :)
Luonteenpiirteitä ei vielä kovin ole erotettavissa. Tarinat ovat kaikki hyvin tasaisen rauhallisia ja tyytyväisiä. Tummin tytöistä availi silmänsä ensimmäisenä ja olen hieman katsellut, että liikuntataidotkin ovat neidillä jo hyvin harjoittelussa. Tässä vaiheessa vireystila vaihtelee kunkin pennun osalta kovin nopeasti, samankin päivän aikana. Toisinaan joku pennuista suuttuu käsiteltäessä, toisena hetkenä on taas hyvin rauhallinen. Kukaan ei ole kiljuva sätkijä jatkuvasti - hyvä niin!

Ja sitten Tarinat yksitellen....

Poika 1 sp 480g - nyt 1197g
Poika 1

Poika 2 sp 495g - nyt 1294g 
Poika 2

Tyttö 1 sp 440g - nyt 1252g
Tyttö 1

Tyttö 2 sp 385g - nyt 1207g
Tyttö 2

Veljekset <3


Aidan takana riittää uteliaita kurkkijoita, vahtijoita, nuuskuttajia. Tässä vasemmalla Tarinoiden isoisä Nalle eli Taikan oma isäkoira. Taikan Neera- serkku kurkistelee myös uteliaana. Neera vilahti eilen pentuhuoneeseen, mutta Taika suhtautui tilanteeseen hyvin rauhallisesti. Nukka & Niehku käyvät myös aidan takana makoilemassa ja kurkistelemassa. Norjalaiset metsäkissamme yrittävät myös, mutta silloin Taika ilmoittaa, että olisi kiva, jos menisitte kauemmaksi - kissat on kissoja.Tässä vielä kuvasatoa eliseltä, kun Tarinoilla ikää 13 vrk.


Lämmitellen emon karvoissa
sinisilmäisesti tirkistellen
äiti & poika - Taika & poika 1
äiti & tytär - Taika & tyttö 2
Tarina kasa - näin on lämpimämpää!
siskokset <3
tyttö 1
tyttö 2
poika 1
poika 2
Tarinat kasvavat ja nyt alkaa liikuntataitojen huima harjoitteluvaihe. Tulevalla viikolla korvat alkavat kuulla. Meillä on ihania, mustia, valkovarpaisia, valkorinnuksellisia pieniä koiranalkuja - Tarinoita.

Tarinanoilla on jo kaikilla koti odottamassa. Tulevat perheet pääsevät pikapuoliin tutustumaan pentuihin ihan livenä. Taikan oma perhe on toki jo käynyt tervehtimässä omaa Taikaansa. Ja Taikan matkaanhan lähtee toinen tytöistä sijoitukseen - Taikalla riittää siis Tarinaa kerrottavaksi myöhemminkin. Tästä pentueestahan poikkeuksellisesti sijoitan myös uroksen, joka puolestaan lähtee perheeseen toisen kasvattini kaveriksi. Urospennun sijoitukseen päädyin paristakin syystä. Tämän pentueen isä on siis vastikään rotuunotettu suomenlapinkoira, joten tämän isälinjan ja geenien jatkumisen toivon näin varmistuvan - toki koskaanhan ei voi tietää, mitä tuleva tuo tullessaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti