perjantai 29. tammikuuta 2016

Viisiviikkoiset Tarinat


Tarina Poika 1
Tarina Poika 2
Tarina Tyttö 1 
Tarina Tyttö 2 
keikistellen - poika 1


Keskiviikkona Tarinat saavuttivat viiden viikon iän. Koska pakkanen lauhtui sitten miltei kertarysäyksellä vesisateeksi ja loskaksi, ennakoimme tilanteen ja kuvasimme tiistaina vielä lumisia viisiviikkoiskuvia pihalla.


 Tarinat ovat kertakaikkiaan energisiä, vilkkaita, kekseliäitä, rohkeita. Taitaa kyllä olla kaikista pentueista toimelian, mitä täällä Nereaneitolassa on yhdeksän vuoden aikana syntynyt ja kasvanut. Samaisen pentuenergian on havainnut muutama muukin ja todennut aivan samoja päätelmiä. Hammaskaluston käyttö on myös erittäin napakasti hallussa - saaliista, kun saa kiinni, niin ei siitä sitten hevillä irroteta. Näiden pentujen kanssa vetoleikki ei ehkä ole se suositeltavin päälaji ;)

Poika 1 - päättäväinen ilme kunolla ja menoksi!

 Sama päättäväinen toiminta näkyy kuonoilla paikassa kuin paikassa - ulkona, sisällä, eri tiloissa, eri tilanteissa. "Me tehdään, eikä meinata" -Tarinat-

Poika 2 Taika-mamman kanssa - hetki läheisyyttä

Tarina Tyttö 1 - Nereaneidon Tarina Tianasta / ZirastaTarina Tyttö 2 - Nereaneidon Tarina Tianasta / ZirastaTarina Poika 1 - Nereaneidon Tarina Kodasta / Kenaista


 Tarina Poika 2 - Nereaneidon Tarina Kodasta / Kenaista


Taika-mamma päätti suojautua aidan taakse :)Tarinat kasvavat tasaisesti. Painoa oli tullut viikon aikana 500-600g / pentu. Painot nyt 3000g - 3020g - 2680g - 2790g. Kiinteitä ruokia menee nyt neljästi päivässä. Lautanen tyhjenee vauhdilla. Taika imettää vielä lyhyesti, mutta on aloittanut myös selkeästi jo vieroitusvaiheen. Veikkaan, että nuo samaiset päättäväiset naskalihampaat ajoittain tarraavat pisteliäästi kiinni.
Tulevat omat perheet ovat käyneet Tarinoita tapaamassa ja kuvia toki olen laitellut katseltavaksi useamman kerran viikossa. Tässä vaiheessa nämä riiviöt, kun kasvavat ja kehittyvät niin nopeasti.
Lasten äänimaailmaan sosiaalistamisesta pitää huolen Taikan oma perhe. Kiva, että he käyvät tiheästi pentuja ja Taikaa tervehtimässä. Taika ei tosin vielä taida arvatakaan, että yksi vintiöistä lähtee matkaan - Tiana :). Toinen tytöistä, Zira, lähtee Hollolaan ja perhepiirissä vaikuttaa isoisoisä Tupsu 13v, eli meidän Nallen isukkikoira. Pojista Koda matkailee Sampon kaveriksi Poriin ja Kenai pääsee Vantaalle lenkkeily- ja harrastuskaveriksikin - ehkä paimennuksessa tulevaisuudessa nähdään.
Kuka kukin on, vielä ei ole päätetty - se selviää aikanaan. Lopullisesti sitten, kun on käyty eläinlääkärin pentutarkissa.
Pentujen nimiteema on siis Tarina pentue - tarkemmin Tarina Disneyn satuhahmoista - onhan vanhempina Tuhkimotarina & Rölli. Kivasti nuo nimet sitten jäävät pennuille myös kutsumanimiksi - Tiana, Zira, Koda & Kenai :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti