lauantai 9. huhtikuuta 2016

Nereaneitolaisia terveystarkeilla, paimensukuispäivillä, maailmalla...
Koiramaista ohjelmaa on riittänyt. Viikko sitten oli Paimensukuisen lapinkoiraseuran järjestämä Paimensukuispäivä Helsingin Tuomarinkartanolla. Siellä oli oikein hyvät luennot sekä koiran rakenteen arvioinnista että lihashuoltoon liittyvistä asioista. Väliajalla riekutettiin pihalla paria kasvattiani.
Alkuviikosta ajelin Poriin noutamaan sijoitustyttöäni, kun keskiviikolle oli luvassa Helsingin Mevetissä pevisa- tarkastukset. Terveystarkastuksiin osallistui muitakin Nereaneitolaisia. Torstaiaamuna ajelin sitten palauttamaan tytön takaisin Poriin ja poikkesin paluumatkalla Tampereella moikkaamassa yhtä kasvattiani. Ja kuulumisia kasvateista on tullut myös kauempaa maailmalta :)

"Nasta", Nereaneidon Tuulen Kuiskaus

Porista hain Nastan, Nereaneidon Tuulen Kuiskaus. Nasta on Minjan & Nallen tytär, jolle ikää on kertynyt 1v2kk. Nasta riekkuu Minja emon seurana ja nyt saikin sitten Nalle-isukki hoitovuoron pariksi päiväksi. Nasta haastoi rauhallisen isukkikoiran leikkiin, juoksutti pihalla ja metsälenkillä - ja kyllähän Nallenkin toki välillä saa juoksentelemaan :)

Helsinkiin Pevisa tarkastuksiin lähti kanssamme Helisevistä Neri & Siida. Hyvin tulivat tytöt toimeen keskenään. Siida & Nasta matkasivat keskenään takaboksissa ja Neri isännän kanssa takapenkillä. Kukaan ei yrittänytkään pöhistä toisilleen, vaikka ikää onkin sopivasti murkkuiluun ja isotteluun. Helsingissä seuraan liittyi vielä Helisevistä Hukka, jonka pää kyllä meinasi mennä ihan pyörälle, kun siskoilla on juoksut päällä.

Pevisa tarkastuksilla saimme hyviä uutisia. Kaikkien neljän kasvattini silmät ja polvet ovat terveet. Kyynärät ja lonkat lähtivät hyvin arvioin vielä kennelliiton lausuntoa odottelemaan. Lisäksi Nastan sydän kuunneltiin virallisesti, eikä sydänäänissäkään ollut poikkeavaa! Huisin hienoa.


"Neri", Nereaneidon Helisevä Haltia

 Neri ajeli Lempäälästä meille ja jatkoimme sitten matkaa eteläänpäin. Neristä on kasvanut hyvin Nanouk- mammansa kaltainen vahvaluustoinen, vankkarakenteinen tyttö. Ihan täytyy oikein katsoa tarkkaan alla olevaa kuvaa, mutta kyllä siinä Neri on eikä Nanouk. Neri on hyväluonteinen, reipas, omistajiensa mukaan kaikille ystävällinen neiti - niin toisia koiria kuin ihmisiäkin kohtaan. Poikkeuksen tekee Miki-sisko, jonka kanssa kohdatessa tulee vähän nokkapokkaa.Kanssamme Helsinkiin ajeli myös sijoitustyttöni "Siida", Nereaneidon Helisevä Helmi oman emäntänsä kanssa. Siida & Neri ehtivät hetken pihassa riekkua ennenkuin jatkoimme matkaa. Piha on hyvin mutainen, joten oli pakko rajoittaa siskosten leikkipyörähdyksiä. Mutakasoja olisi ollut hieman ikävä nostella eläinlääkärin tutkimuspöydälle. Neera sisko sai tämän seikan vuoksi pysyä sisätiloissa eikä päässyt nyt siskojen kanssa telmimään. Neera ei vielä ollut myöskään terveystarkastuksilla mukana. Neeran terveystarkastutan hieman myöhemmin.

Siida & Neri 

Helsingin Mevetissä kaikki sujui hyvin. Nasta, Siida & Neri odottelivat omaa vuoroaan rauhallisina, piippaamatta, hössöttämättä. Tarkastukset sujuivat ilman ylimääräistä paineistumista. Mutta ne pari poikakoiraa, jotka ryhmässä myös olivat, ilmaisivat sitten sitäkin äänekkäämmin oman mielipiteensä hyviltä tuoksuvista tytöistä. Tosiaan sekä Siidalla että Nerillä oli juuri juoksut päällä. Toinen pojista oli tyttöjen oma Hukka veli ja toinen kookas sakemannipoika.

"Hukka", Nereaneidon Helisevä Hukka, on kookas uros. Jussi-isä on auttamatta jäänyt pienemmäksi. Hyvin tulevat juttuun isä & poika tavatessaan. Ja samaan perhepiiriinhän kuuluu myös Aslan, joka on Hukan puolisetä. Hukka on saanut ulkonäöllisesti enemmän piirteitä isältään, mutta luustovahvuutta ja pään jykevyyttä on periytynyt Nanoukilta. Hieno poika kasvamassa :)

"Hukka", Nereaneidon Helisevä Hukka


Ja laitetaampa tähän väliin kuvaterveiset Helisevien Nanouk-mammalta Saksasta. Siellä on vietetty Nanoukin nuoren isännän Nooahin rippijuhlia.

"Nanouk", Nereaneidon Haaveen Helinä - Helisevien emo
kuva Merja Riijärvi
Nanouk
kuva Merja Riijärvi


Tässä kuvaterveinen myös Helisevien Herkules -veljeltä, joka puolestaan on saanut uuden leikkikaverin. Perhepiiriin on tullut australianpaimenkoiran pentu, "Monet" - kivoja leikkihetkiä siis luvassa.

"Herkules", Nereaneidon Helisevä Huiske
kuva Päivi Mantila

Torstaiaamuna Porista paluumatkalla poikkesin Tampereelle. Siellä teimme mukavan metsälenkin Jörön & Hannelen kanssa. Pojalla on nyt ikää 10kk ja murkkuikä alkaa nostaa päätään. "Jörö", Nereaneidon Hopeavalo on hyvin tottelevainen ja kulkee kauniisti hihnassa. Jörö pysyy lenkillä hienosti tuntumassa vapaana ja kutsuttaessa porhaltaa lujaa luokse. Jörö pitää myös hienosti silmällä oman väen kulkemista, piiloleikki onkin varsin mieluinen pojalle. Välillä sitten kuitenkin pitää niitä omia rajoja kokeilla suhteessa isäntäväkeen - onneksi se on ohimenevä vaihe vaikkakin ikävä.
Mukaan lenkille päätyi vain kännykkäkamera, eikä sateisen harmaa päivä yhtään edesauttanut kuvien laatua. Kiva on kuitenkin aina muutama kuva ottaa, varsinkin kun Jörökin vaihtaa väritystään kuin kameleontti tapaamistemme välillä. Jörö on riistanvärinen, ns merkkiriista. Nyt nuo merkit ja vaalennokset ovat muuttuneet kauniin punaruskeiksi - värille kuva ei anna oikeutta eikä oikeaa sävyä tule kunnolla esiin. Upea väritys joka tapauksessa!

"Jörö", Nereaneidon Hopeavalo


 Vaalennosten ja merkkien sävy on kuvissa aivan liian vaalea - livenä väri on kaunis syvä punaruskea.Sitten vielä parit kuvat PLS Paimensukuispäivän tiimoilta. Mukana jälleen vain kännykkäkamera. Päivä oli lämmin ja aurinkoinen. Niimpä ja kuvalitavista toinen kohde on musta - lopputulos mustaakin mustempi :)

Luentojen väliajalla treffasivat toisensa "Alma", Nereaneidon Hopeasydän ja "Kentsu", Nereaneidon Tarina Kenaista. Alma on sijoitustyttöni, jolla on ikää nyt 10kk. Ja kyllähän se murkkuilu alkaa myös täällä nostaa päätään. Siskollaan oli juuri ensimmäiset juoksut, Alman juoksut antavat vielä odotuttaa itseään. Kentsu puolestaan on vasta 14viikon ikäinen viikari. Mustaakin mustempi edelleen. Vilkkaan energinen, reipas poika.

"Alma", Nereaneidon Hopeasydän

Kentsu & Alma
"Kentsu", Nereaneidon Tarina Kenaista


Mukava on ollut jälleen tavata Heliseviä, Hopeita, yksi Tarinakin ja Tuulen Kuiskaus. Terveystarkastusten loppulausuntoja odotellaan. Seuraava Pevisatarkastuspäivä on lokakuulle jo sovittuna. Sinne on nyt ilmoitettu mukaan Hopeista Alma, Nasti, Jörö & Pyry. Puuttuvia Heliseviä kysellään myös mukaan terveystarkastuksiin. Neera toki myös jossakin välissä.

Ja täällä Nereaneitolassa odotellaan kuumeisesti Aidan juoksujen alkamista, jotta päästäisiin sitten Aidan kanssa tapaamaan komeaa sulhasta :).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti