maanantai 4. heinäkuuta 2016

Pentuja! - Aida & Halti ylpeänä esittelevät - Nanouk & Silkki vielä odotuskannalla


Aida & Halti
Nereaneidon Sointuvat- pentue
s.4.7.2016
2n + 5u - yksi uros vapaana!Aida aloitti synnytysrupeaman lauantain kuluessa, jatkaen sitä sitten sunnuntaina edelleen. Avautumisvaihe oli varsin pitkä - mikäli nyt vanha kuumemittarimme näytti lukemia oikein. Varsinaisesti kunnolla lämmöt kyllä laskivat vasta sunnuntaina illalla.

Ensimmänen pentu syntyi normaalisti alateitse puolenyön jälkeen. Aida hoiti kalvot, napanuorankatkaisun, putsauksen aivan omatoimisen hienosti. Sitten alkoi vaikuttaa siltä, että Aida on varsin kipeä. Kerälle kääriytyneenä ei päästänyt pentua nisälle, supistuksia ei näkynyt. Aida tuli pentulaatikosta pois ja ajattelin kävelyttää hieman pihalla, jotta supistukset voimistuisivat. Lattialle valahti kuitenkin poikkeuksellisen näköistä ruskean paksuhkoa vuotoa, joka muuttikin kävelylenkin autoajeluksi pikaisesti eläinsairaalaan. Arvelin taustalla olevan jonkinmoisen istukka ongelman tai muun alkavan katastrofin.


Synnytyskanavassa ylhäällä tuntui pentu. Aida oli muuten kunnossa. Ultraäänessä kuitenkin parin pennun syke oli hitaampaa muihin verrattuna. Oli aika tehdä sektiopäätös. Aida vietiin kiireen vilkkaa leikkauspöydälle. Me tyynnyttelimme mukana olevaa syntynyttä pentua ja odottelimme kuumeisesti uutisia. Jonkin ajan kuluttua tuotiin meille kuivatettavaksi kuusi pentua. Kuivailimme ja hieroimme pennut, laitoimme lämmityksen laatikkoon ja odottelimme Aidaa tuotavaksi leikkaussalista. Toimenpide oli mennyt hyvin. Aidan vointi oli pysynyt vakaana. Kohtu oli ollut hyvän näköinen, mutta yksi istukka oli osin repeytynyt - lieneekö vuoto tullut tästä.
Aidan vielä uinaillessa nostelimme pennut vuorotellen nisille ja hanakasti he maitoaterialle ryhtyivätkin. Aida oli sitten heti juonessa mukana, kun alkoi heräillä - pennut pissatettiin ja aloitettiin hoivaamaan. Hyvä ja hieno Aida! Kotiin päästyä toki vielä tokkuraisen Aidan kanssa, totesimme kuitenkin, että emonvaistot on hyvin käynnistyneet. Puoliunisenakin Aida pissatti pennut ja pennut hakeutuivat innokkaasti nisille. Virkeää ja jäntevää porukkaa koko Sointuva seitsikko - 2 tyttöä ja 5 poikaa  - tummia tn riistanvärisiä kaikki vaihtelevin ilmestyvin merkein. Osalla selvästi sukat jaloissa ja poskivaalennokset jo häämöttävät.
Aidan omalle Tiinalle kiitos kätilöintiavusta!Emon rakkaudella - Aida <3Aidan & Haltin Sointuvista pojista on yksi vapaana!

Nanouk & Silkki
Kulkurit- pentueen odotus jatkuu
toiveissa n. 13.7.2016Nanouk pyöristyy varsin huomattavasti. Nyt ilmojen viilennyttyä, on askel lenkeillä edelleen reipas ja Nanouk on iloisen tyytyväinen. Ylihuomenna Nanouk käy vielä röntgen-kuvassa, niin saamme tarkan pentumäärän selville.
Odotusta jäljellä vielä viikon verran tälle Iki-Wanhan kennelin & Nereaneidon yhteistyöpentueelle kera apujuokkojen!Lisäinfoa Nanoukin & Silkin pentueesta tunnisteella Pentue Nanouk 2016


Tiedustelut arja.tomminen(at)gmail.com tai puhelimitse 050 5728948Ei kommentteja:

Lähetä kommentti