sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

Sointuvat söpöstellen kohti viikon ikää
 Mikä voikaan olla ihanampi, suloisempi, hellyttävämpi kuin masu täynnä maitoa tyytyväisenä tuhiseva pentu - no tietenkin toinen pentu - kaikki seitsemän pentua :)Ihan pian vurokausi vaihtuu ja Sointuvat saavuttavat viikon iän. Aida toipui erittäin hyvin sektiosta. Kipulääkitys on jo lopetettu. Haava on hienosti parantunut. Mammakoira on antautunut täydelliseen mammakoira rooliin. Lapinkoirat, ainakin meillä pentujaan hoivanneet, ovat kyllä mitä mainioimpia emoja. Omatoimisesti he hoitavat hommat. Riittää, kun pentujen painot tarkistaa ja vain tarvittaessa sitten puuttuu juttuihin.
Pentujen painot nousevat oppikirjamaisesti - 30-50g / päivä. Kerrankin meillä ei kasva "syöttöpossuja". Aidalta tulee maitoa maltillisesti, mutta riittää siis juuri seitsikon tarpeisiin. Pari pojista ylitti 600g rajan, tytöt ovat vielä vaille 500g, loput sitten siinä välissä. Kun pennut nukkuvat, lekottelee Aida jo pentulaatikon ulkopuolella. Kävipä tänään jo pentuhuoneestakin meitä muita moikkaamassa. Laumamme muille koirille ei tarvitse enää murahdella suojelevasti, vaan lauma saa käydä pentuhuoneen aidan takana kurkkimassa. Kissat on poikkeus - ne haukahdetaan pois välittömästi aidan takaa.

Siskokset - Tyttö 1 edessä täplätassuineen
Tyttö 2 
Poika 1
Poika 2
Poika 3
Poika 4 
Poika 5

Söpöstellen jatketaan. Tulevan viikon aikana alkavat silmät avautua, liikkuminen lisääntyy, syntymäpaino on kaksinkertaistunut - pikkupötkylät alkavat muistuttaa koiranpentuja :)
Sitä ennen pitää vielä ahkerasti syödä, paljon nukkua ja taas syödä.


 Pulleita massuja, pieniä tassuja - pentulaatikossa tuhisee Sointuvasti - Aidan & Haltin muruset.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti