perjantai 4. marraskuuta 2016

Nova 4kk - Sointuvaa pentuenergiaa

Nova saavuttaa tänään 4kk iän. Pentuenergiaa riittää. Purukaluston käyttö on ollut varsin ahkeraa, mutta alkaa nyt pikkuhiljaa vähentyä - naskalit ovat iskeytyneet niin karvakavereiden turkkeihin, kuonoihin, korviin, häntiin kuin meikäläisen käsiinkin. Iltahepulit on ohjelmassa edelleen, mutta nekin onneksi jo hieman laantuvat. Novaan verrattuna Neera on ollut hyvin rauhallinen pentuaikana, eikä Nukkakaan näin riekkunut. Niehkun pentuaika on jo häipynyt mielestä, siitä on sen verran aikaa.
Novalla on ollut alusta alkaen loistava kontakti. Katsekontakti on hallussa ja Novan mielestä katso tarkoittaa edelleen namia. Palkka on mieluisa. Pentukoulussa aloiteltiin jo kuukausi sitten ja hienosti sujuu. Nova on rohkea, reipas, motivoitunut tekemään asioita yhdessä kanssani. Palkkautuu niin leluilla kuin nameilla ja kehuillakin. Hyvin jaksaa tyttö pentukoulussa keskittyä tekemiseen.
Ryhmässä on myös yksi Nanoukin Kulkuripojista, joten paimensukuiset ovat kivasti edustettuina - ja kyllä hienosti edustavatkin!
Novan kanssa harjoitellaan siis tokon perusjuttuja - sivulle tuloa, kontaktin pitoa sivulla, lyhyitä liikkeelle lähtöjä ja lyhyitä seuraamispätkiä, myös käännöksiä. Niinikään paikallaan oloa on lyhyissä vaihtelevan mittaisissa pätkissä harjoiteltu.
Lenkkeily on pitkälti suuntautunut metsään, mutta nyt alkaa työpäivien jälkeen olla hämärää ja pimenevää, joten joudumme arkisin tyytymään lyhyisiin katulenkkeihin. Viikonloppuisin sitten suuntaillaan pehmeille metsäpoluille. Neera on useimmiten lenkkiseurana mukana. Hyvin Nova pysyy lähettyvillä ja kirmaa pikavauhtia luokse, jos on unohtunut liian pitkäksi aikaa nuuskimaan hajuja. Pihalla pentuenergiaa puretaan meidän muiden karvatassujen kera.
Novassa löytyy niin paljon samaa kuin edesmenneessä Neressä - isoisoisoäidissä. Sama tekemisen ilo, hyvä kontakti omaan ihmiseen, oppimisen nopeus ja energia.
Ja laitellaanpa sitten kuvat myös meidän muista karvatassuista vanhimmasta nuorimpaan.Nalle 9v8kkNiehku 7v5kk


Nukka 4v8kk


Neera 2v

1 kommentti:

  1. You have so wonderful, beautiful dogs! I can't believe that Nera ist two years already... time passes by so fast. Dear Nalle-brother is so cute and got his first grey hair. Tham makes him look even prettier. Voitto still doesn't have a single grey hair. He's also playful and happy like a puppy and everyone thinks that he's younger then Megumi (Akitas are lazy XD

    VastaaPoista