sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Nova 5kkNova täyttää tänään jo 5kk. Neitokainen on jalkavaiheessa, honkkelo kulkija. Hiukan ehkä Nova vielä korkeutta kasvaa, mutta on onneksi jäämässä meidän pienimmäksi tytöksi. Puntarilla emme nyt ole käyneet, mutta kylkiluu tuntuma on hyvä. Korvat ovat ihanan karvaiset ja kuulevatkin edelleen oikein kivasti juttuja. Tosin eilen ensimmäisen kerran pihassa olikin jokin niin mielenkiintoinen juttu, että kutsuni kaikui kuuroille korville - ehdin jo säikähtää, että Nova on kadonnut pihasta omille teilleen.
Novahan siis Aida- mamman tapaan tavoittelee ovien availuja kahvaan hypäten. Eilen aukesi jo yksi ovi - siitä se valitettavasti taitaa taito kasvaa. Meillä kukaan muu koirista ei ovia edes yritä availla.

"Minkä takia pitää seistä, kun osaan jo istua ja poseerata"
 -Nova 5kk-

Novan kanssa päivittäin teemme pikkuisia harjoitusjuttuja. Novasta ne hetket ovat kivoja - meidän namifriikki :). Tammikuulla toivottavasti jälleen pääsemme hallille muiden kanssa harjoittelemaan. Hain paikkaa Novalle temppukouluun. Siellä siis tavoitteena on tehdän leikinomaisesti juttuja, harjoittaa koiran tasapainoa, takapään hallintaa, yhteistyötä oman ihmisen kera... - oikein sopivaa tekemistä näin nuorelle pennulle. Ei liian tiukkapipoisesti eikä tavoitteellisesti vielä. Sitäkin ehtii sitten, kun kevätkesä koittaa.
Tämän hetken haasteellinen harjoittelu on hetken paikallaan pysyminen istumassa, mutta erityisesti maassa - siinä on käytetty apuvoimana ja mallina Niehkua - ehkä Novankin jonain päivänä pysyy paikkamakuussa...
Nyt kuitenkin nautimme pakkaspäivästä, lähdemme päivän valjettua haistelemaan pakkasmetsän tuoksuja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti