keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

Nereaneitolaiset PLS Katselmuksessa 22-23.4.2017 - Lieto ZoolandiaPLS KATSELMUS 2017


Paimesukuisen lapinkoira seuran (PLS) Katselmus järjestettiin 22-23.4.2017 Liedon Zoolandiassa. Paikka oli ollut upea, järjestelyt loistavat ja koirat tietenkin toinen toistaan mahtavampia. Ilmojen herra tosin petti pahemman kerran. Lauantaina satoi vettä, lunta, rakeita, räntää ja tuuli kylmästi - no joku sanoisi, että ihan perinteinen Katselmus sää. Sunnuntaina onneksi oli aurinkokin vähän pilkistänyt pilven raosta. Itse en tänä vuonna paikalle päässyt perhejuhlamme vuoksi, mutta iloisena silmäilin Katselmus tuloksia sitten iltasella - hienoja tuloksia tulikin! Nereaneitolaisia oli nuorimmasta päästä paikalla eniten. Kiva niin. Lisäksi pari kisasi mölli Rally-tokossa sunnuntaina ja käväisipä yksi poika kaunein häntä kehässäkin.

Lauantaina arvioitiin pennut, juniorit ja nuoret - aamupäivällä urokset ja iltapäivällä sitten nartut. Jatkoon pääsi sinisen nauhan kera ja loppukehään oikeutti punainen nauha. 

Nuorten urosten loppukehän tulos olikin sitten aivan sykähdyttävä: Pyry (Nereaneidon Hopeanuoli) sija 1. ja Koda (Nereaneidon Tarina Kodasta) sija 2.

Nuorten urosten loppukehä
Pyry 1. & Koda 2.
kuva Katri Vuori
Kodan päivän saldoja
kuva Katri Vuori


Arviot nuorten urosten kehistä:

Pyry, Nereaneidon Hopeanuoli:
20kk parkki merkein uros. Vahva pää ja kuono osa. Ikäisekseen hyvin kehittynyt. Riittävät kulmaukset edessä ja takana. Liikkuu kauniisti ja käyttäytyy hyvin sateesta huolimatta. Herttainen luonne. Kivekset ok." / Eeva Kähönen NUO sijoitus 1. / 

Koda, Nereaneidon Tarina Kodasta:
"16kk kokomusta uros. Vilkas ja ystävällinen kaveri. Hyvä raajaluusto, hyvät kulmaukset. Vahva, hyvälaatuinen turkki. Hiukan neliömäinen, mutta sopusuhtainen. Liikkuu hyvin. Purenta ja kivekset ok. Esitetään hyvin." / Eeva Kähönen NUO sijoitus 2. / 

Kenai, Nereaneidon Tarina Kenaista:
"Umpi musta uros. Paksu turkki.Liikkuu muuten hyvin, takaa löysästi. Takana saisi olla enemmän kulmauksia. Kookas koira, mutta matalajalkainen vaikutelma.
Esiintyy ja esitetään hyvin. Miellyttävä luonne. Kevyt raajaluusto kokoon nähden." / Eeva Kähönen

Sampo, Nereaneidon Hopeasampo:
"22kk ikäinen kivailmeinen uros.Selkeä otsapenger. Riistanvärinen. Voisi olla enemmän kulmauksia edessä ja takana.Lateraalinen patellaluksaatio molemmissa polvissa, mistä saattaa johtua ulkokierteiset takajalat. Vilkas, ystävällinen luonne." / Eeva Kähönen

Hauskana lisähuomiona, että veljeksistä Sampo onkin 2kk vanhempi kuin Pyry :) - oikeasti pojat ovat 22kk.

Vasemmalla Sampo. Koda Oikealla
kuva Katri Vuori


Arviot juniori urosten kehästä:

Ainoana junioriuroksena Katselmuksessa esiintyi Yoda.

Yoda, Nereaneidon Sointuva Puron Solina:
"9kk vanha uros. Kaunis ilme. Saa kehittyä vielä kauttaaltaan. Raajaluusto saisi olla vahvempi. Purenta ja hampaat ok. Liikkuu hyvin sivusta, ahtaasti takaa. Esiintyy & esitetään hyvin. Koiralla upea kontakti ohjaajaan. Kivekset ok." / Minna Rinne - JUN, sininen nauha - ei loppukehään.

Yoda
kuva Yodan perhe


Juniori narttujen kehä:

Lauantaina iltapäivällä vihmovan sään jatkuessa kehään tassuttelivat nartut. Juniori nartuissa esiintyi sijoitustyttöni Nova, Iki-Wanhan Kulkurin Tähti-Joiku, jonka emä on rakkaan Niehkuni Nanouk-tytär (Nereaneidon Haaveen Helinä). Ilmekin palkintopallilla kuin Niehku-isoäidillään, kun räntää tippuu niskaan.
Nova tassutteli alkukehässä sinisen nauhan veroisesti ja jatkoi sitten punaisen nauhan kera loppukehään, jossa asettui palkintopallille no 2.

Nova, Iki-Wanhan Kulkurin Tähti-Joiku: - Nereaneidon sijoitusnarttu
"9kk ikäinen, kaunis parkki narttu. Hyvä, vahva raajaluusto. Liikkuu kauniisti sivulta, mutta vähän ahtaa takaliikkeet. Kaunis ilme. Purenta ok. Hyvin naisellinen, rauhallinen neitokainen. Esiintyy ja esitetään hyvin. Kaunis väritys, hieno häntä." / Eeva Kähönen JUN sija 2. / 


Nova
kuva Tuija PennanenNuorten narttujen kehä:

Nuorten narttujen kehässä puolestaan tassutteli Zira ainoana Nereaneitolaisena. Ja perinteiseen tapaan Katselmuksessa ei jatkoon pääse, jos on tukevuutta todettavissa. Mutta se on onneksi hoidettavissa oleva juttu, joten no hätä.

Zira, Nereaneidon Tarina Zirasta:
"Vuosi ja 4kk. Tasapainoisesti kulmautunut. Hieman tukevassa kunnossa esiintyvä narttu. Kaunisilmeinen pää. Hyvä selkälinja. Hyvä, laineikas turkki. Hyvä sivuliike. Esitetään hyvin." / Petra Soisalo

Zira
kuva oma perhe


Sunnuntain Katselmussää oli hieman armollisempi. Sunnuntaina kehissä esiintyivät aamupäivällä yli 2 vuotiaat urokset myös veteraanit. Iltapäivällä oli sitten jälleen narttujen vuoro. Iltapäivään sijoittui myös Rally-toko möllikisa.

AVO 2 urosten kehä:

AVO 2 urosten kehässä nähtiin Vili, Nereaneidon Haaveen Onni. Vilin kohtaloksi oli koitua myös talven aikana kertyneet liikakilot. Vili on ollut aina hyvin nirso syömään, mutta yllättäin talven aikana alkoikin yöaikaan varastella niin Pyry-poikansa kuin perheen kissankin nappulat kupista. Vili pääsi siis salaa herkuttelemaan. Tämäkin jo huomattiin ja nyt on sitten painonhallinta aloitettu.

 Vili, Nereaneidon Haaveen Onni:
"Upean urosleiman omaava 5v uros. Mahtavanlaatuinen turkki ja sitä on riittävästi. Muhkea uroksen pää. Kaunis ilme.Hyvä kaula ja ylälinja. Hyvät rungon mittasuhteet. Liikkuu joustavalla askeleella, tosin ahtaasti takaa. Hyvät kulmaukset. Valitettavasti rungossa massaa. Purenta ok. Kivekset ok" / Janika Wiksten. AVO 2 urosten loppukehä sijoitus 4. /

Pyry & Vili-isänsä
kuva Maria Kylänlahti


Iltapäivällä AVO 1 narttujen kehässä Nasta, Nereaneidon Tuulen Kuiskaus esiintyi hyvin kesäisessä turkissaan. AVO 2 kehässä puolestaan Nasta emä Minja, Puurattaren Elotuuli. AVO2 narttujen kehässä esiintyi upeasti myös Nereaneidon ensimmäisen pentueen kaunis Varma, Nereaneidon Taikausva.

AVO 1 narttujen kehä:

Nasta, Nereaneidon Tuulen Kuiskaus:
"Erittäin hyvässä kunnossa esitetty narttu. Hyvä nartun pää ja ilme. Purenta ok. Hyvä kaula ja ylälinja. Saisi kulmautua paremmin edestä. Liikkuu kaikinpuolin kevyellä askeleella. Turkki jätetty kotiin. Mukava luonne" / Janika Wiksten

Nasta
kuva Terhi Niittyaro- Pettersson

AVO 2 narttujen kehä:

Minja, Puurattaren Elotuuli - Nereaneidon entinen sijoitustyttö
"Hyvät kulmaukset edessä ja takana. Rintakehä voisi olla leveämpi. Kaunis narttumainen pää ja ilme. Liikkuu erinomaisesti edestä, takaa ja sivulta. Loistavassa kunnossa. Esiintyy erinomaisesti. Mukava luonne." / Outi Pikkarainen - AVO 2 nartut sijoitus 3. / 

Minja
kuva Terhi Niittyaro-Pettersson

Varma, Nereaneidon Taikausva:
AVO 2 narttujen loppukehään: sijoitus 1. /


Rally-tokon möllikisoissa:

Kenai, Nereaneidon Tarina Kenaista 89/100p

Sampo, Nereaneidon Hopeasampo 96/100p ja sijoitus hienosti 2.
Oli juhlien lomassa aivan mahtavaa saada näin upeita kuulumisia Katselmuksesta. Kiitos teille kaikille osallistumisesta. Ensi vuonna Katselmus on Lahden seudulla - sinne mennään jälleen useamman koiran kanssa, myös omien kotoisten tassuttelijoiden kanssa.

Jos oli Katselmus esiintyjät väsyneitä päivien jälkeen, niin väsynyt oli myös muutamien mamma ja isomamma koira Niehku - toki myös ylpeänä jälkeläistensä menestyksestä.  Nimittäin Nanoukin Iki-Wanhan Kulkuri - pentueesta Halti uros sijoittui junioreiden loppukehän 2. sijalle.

Juhlat ovat aina rankkoja, kyllähän niiden jälkeenkin pitää levätä.

"Juhlittu on" - Niehku
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti