tiistai 30. toukokuuta 2017


Päivitetty 30.5.2017

Siidan & Roopen Vappuilottelu tuotti tulosta
- pentuja syntyy heinäkuun alussa :)


Siidan kanssa kävimme tänään tiineysultraäänessä. Iloisesti totesimme, että vahva epäilymme tiineydestä on pitänyt paikkansa. Siida oli aamupahoinvoiva viime viikolla eikä ruoka parina päivänä maittanut. Nyt sitten tuleva mammakoira onkin muuttunut hyvin nälkäiseksi. Ultraäänen ruudulla saimme ihailla useampaa kasvavaa vipeltäjää :). 
Alla tiedot tulevan pentueen vanhemmista.

Yhteydenotot: arja.tomminen(at)gmail.com tai iltaisin puhelimitse 050 5728948

Pentueesta sijoitetaan narttupentu etelä-Suomen alueelle: Hämeenlinnasta n. 100km suuntaansa.
Siidan & Roopen Vappuilottelu
- pentuja toiveissa Nereaneitolaan
kesä-heinäkuun vaihteessa Siida & Roope ( Nereaneidon Helisevä Helmi x Crystal Aamurusko) treffasivat onnistuneesti Vappuilottelun merkeissä. Siida käy ultraäänessä 4 viikon kuluttua. Toiveissa siis pikkuisten tuhinaa pentulaatikkoon kesä-heinäkuun vaihteessa.

Sijoituskoti narttupennulle etsinnässä eteläisen Suomen alueelta.

Ohessa sekä Siidan että Roopen esittelyt
Siida, Nereaneidon Helisevä Helmi


Siida on 2.5 vuotias tyttö. Neitokainen asuu tässä lähellä haltijaperheessä. Siidan kaverina ollut paimensukuinen Seita jouduttiin viime kesänä päästämään pilviniityille. Siida otti tämän varsin raskaasti. Syksyllä 2016 Siidan seuraksi tulikin sitten oma puoliveli Halti. Tämän myötä Siida vähitellen reipastui ja on jälleen oma iloinen itsensä. Siida käy tällä hetkellä rally-toko treeneissä ja agilityssa. Myös lampailla Siida on käynyt useamman kerran ja toimii hienosti. Siida on lapsiperheen koira. Ehti jo leikittää yhden pentueellisen verran Pohjantytin pentujakin ja oli mitä mainioin leikittäjä. Siida on iloinen hännänheiluttaja.


Siida on ollut terve.
Terveystarkastuksessa lonkat A/A (indeksi 120%), kyynärät ja polvet terveet, silmät terveet. Pompe, PRA ja DM terve. Siida on riistaparkki väritykseltään.
Virallisiin näyttelyihin emme ole ennättäneet. Katselmukseen keväällä 2015 Helsingissä Siida osallistui ja olikin hienosti loppukehässä sijalla 2/5.

kuva vuodelta 2015
Somerolla 6/2016

Siida & Neera siskonsa kesä 2016

Siidan tulevan sulhasen olen tuntenut varhaisvaiheista lähtien. Roope on käynyt meillä leikkimässä tyttöjen kera. Harrastusten parissa olemme tavanneet aiemmin ja lammaspaimennuksessakin olemme käyneet yhdessä.

Roope, Crystal Aamurusko

Roope, kuva oma perhe

Roope täyttää kesäkuussa 4 vuotta. Roope asuu lähistöllä, joten olen ilokseni pojan kasvua ja kehitystä päässyt seuraamaan varhaisvaiheista lähtien. Roope on hyvin ystävällinen ja avoin uros. Tasapainoinen ja hyvähermoinen. Roopen kanssa on käyty niin tokossa kuin rally-tokossakin.
Lammaspaimennuksessa on Roope käynyt myös muutamia kertoja Somerolla.

kuva oma perhe

Roope on ollut terve.
Terveystarkastuksissa lonkat A/A (indeksi 118%), kyynärät ja polvet terveet. Silmät toistamiseen terveet 11/ 2016. Roope on Pompe, PRA ja DM terve.
Virallisissa näyttelyissä ei ole käynyt. Katselmuksessa Roope on käynyt ainakin keväällä 2014.

kuva oma perhe
Somerolla 2016

Siida & Roope yhdistelmälle on Lappalaiskoirat ry jalostustoimikunna hyväksyntä 1/ 2017.

Yhdistelmän sukukatokerroin 5.polvessa 1,0 ja 6. polvessakin edelleen hieno 0.92. Sukusiitosprosentti 8. sukupolven mukaan 2.17%.
Siida & Roope yhdistelmän sukutaulu

kuva oma perhe

 Tarkempia tietoja mieluiten sähköpostilla tiedustellen: arja.tomminen (at) gmail.com tai puhelimitse iltaisin 050 5728948

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti