keskiviikko 10. toukokuuta 2017

Yhteistyössä Seitavuori & Nereaneidot

Päivitetty 28.5.2017

Niisku & Rölli

Yhteistyöpentue Seitavuoren & Nereaneidon kennelin kera
- syntyy  heinäkuun puolivälissä

Toiveikkaasti näyttää siltä, että Niisku on tiineenä - joten Niiskun & Röllin pentujen odotellaan syntyvän n. 11.7.2017 täällä Nereaneitolassa :)
Yllä uudet kuvat Niiskusta ja Röllistä - Sanna Kalliosaari


kuvat yllä Niisku & Rölli - Sanna Kalliosaari


Niisku, Seitavuoren Satamarakkaus & Rölli saivat toisensa takatalven puhaltaessa jäämeren puhureita ja lumituiskuja vielä näin toukokuullakin.
Tämä pentue on toteutettu yhteistyössä Seitavuoren kennelin Sannan kanssa ja oikeastaan Sannan toiveestakin. Niisku & Rölli ovat Sannan omia kotoisia koiria - suunniteltuna Sannalla olikin, että jonain päivänä Rölli saa kosiskella Niisku-neitiä. Joskus on elämässä tilanteita, että itse  ei pysty sunnitelmia käytännössä toteuttamaan, joten lupauduin pariskunnalle nyt sitten "kennelemoksi".

Sanna käväisi Niiskun kanssa Tampereella silmätarkissa, silmät olivat terveet. Varattuna oli jo aika virallisiin luustokuvauksiin, kun Niisku päättikin aloittaa juoksut ennakoitua aiemmin. Pikkuinen jännitysmomentti, että saammeko tulokset kennelliitosta ajoissa. Kuvaukset tehtiin heti Vapun jälkeen ja parin tunnin kuluttua olikin tulokset Kennelliitosta tipahtaneet sähköpostiini - nopeaa toimintaa!

Joten romanssi sai virallisen luvan. Niisku liehitteli Rölliä ja Rölli odotteli tapansa mukaan sopivaa päivää. Nyt sitten onnistuneen astutuksen tulosta odottelemme jännityksellä - tiineysultra 4 viikon kuluttua varmistaa tilanteen.

Niisku on minulla virallisesti jalostuslainassa, joten pennut syntyvät ja kasvavat täällä Nereaneitolassa ja rekisteröidään Nereaneidon kennelin pentueeksi.

Sijoitamme Sannan kanssa yhdessä narttupennun, joten sijoituskotia etsimme eteläisen Suomen alueelta.

Niisku & Rölli Yhdistelmän sukutaulu
Sukusiitosprosentti 0%

Tulevasta pentueesta odotamme aktiivisia, energisiä koira, joilla on harrastuspotentiaalia ja halua tehdä töitä yhdessä ihmisensä kanssa - nämä pennut tarvitsevat siis aktiivisen kodin!

Tiedustelut pentueesta ja yhteydenotot: arja.tomminen (at) gmail.com tai iltaisin 050 5728948


Ohessa esittelyt Niiskusta & Röllistä


Niisku viikko sitten kuvattuna

Niisku, Seitavuoren Satamarakkaus ( Seitavuoren Fringilla x Nennikka Gurgu) on nyt 2v8kk ikäinen paimensukuinen tyttö. Niisku jäi kasvattajansa omaksi koiraksi jatkamaan kasvatustyötä ja Sannan omaa narttulinjaa. Niiskun kaverina on lisäksi oma Halla-emo sekä emänemä. Lauman on jo jättänyt emänemänemä Neppi - narttulinja on siis tuttu monen sukupuolven ajalta niin Sannalle kuin minullekin. Niiskun kotilaumassa asustavat myös isoisoisoäiti-Nepin pojat Turo & Omppu sekä muita sukulaiskoiria.
Niisku on ollut terve, kuten emä ja isovanhemmatkin. Niisku on tasapainoinen ja hyvähermoinen koira, omaa tahtoakin löytyy. Hyvin avoin ja ystävällinen kuten emänsä ja isoäitinsäkin. Niisku on lapsiperheen koirana tottunut monenlaiseen hulinaan.

Niiskun terveystulokset: lonkat B/B, kyynärät 0/0, polvet 0/0, silmät terveet. Niisku on Pompe, DM ja prcd-PRA terve vanhempiensa tulosten perusteella.
Näyttelyissä Niisku ei ole käynyt.

Niisku terveystarkkeihin menossaRölli
kuva Sanna Kalliosaari

RÖLLI, ER41271/14

On nyt 4.5 vuotias perusterve uros. Rölli asustaa lapsiperheen koirana, ison lauman jäsenenä. Röllin terveystuloksissa lonkat A/A (indeksi 115%), polvet terveet. Kyynärät ovat 1-0. Silmät terveet. Pompe terve. PRA- B eli kantaja. Rölli on testattu DM terveeksi. Rölli on ollut koko ikänsä terve. Silmät peilattiin toistamiseen terveiksi 1/2017.
Rölli on ihmisen paras ystävä. Kiltti ja luottavainen, eloisa uros, joilla kaikki vietit vahvasti tallessa. Lenkillä osaa kuitenkin rauhoittua omistajansa viereen maastoa tarkkailemaan. Koiralaumassa oman arvonsa tunteva, olematta mikään riitapukari.

Rölillä on Nereaneidon Tarina pentue (2u+2n). Tarinat ovat nyt 1.5 vuotiaita, joista 3/4 on käynyt virallisisssa terveystarkastuksissa. Nereaneidon Tarinoilla - Röllin jälkeläisillä - on lonkat A, kyynärät, polvet ja silmät terveet.
Röllin Tarina pennut ovat hyvin aktiivisia, energisiä ja reippaita koiria. Niillä on suuri moottori tehdä töitä ihmisensä kanssa ja loistava kontakti. Poikien kanssa harrastetaan rally-tokoa ja toisen kanssa myös agilityä. Naudoilla poika on osoittanut hienoa paimennustaipumusta ja nyt parin Tarina-pennun kanssa ollaan menossa myös lammaspaimennusta kokeilemaan.
Röllillä on myös toinen paimensukuispentue Juovattaan kennelissä (2u+2n)

Rölli Katselmuksessa 2015

Rotuunottotarkastuksessa vuonna 2014:

Yleisvaikutelma: erinoimainen
Koko: keskikoinen 
Purenta: OK  
Hampaat: OK
Tyyppi: erinoimainen 
Mittasuhteet: erinomainen
Sukupuolileima: selkeä
Kallo: riittävän voimakas ikäiksekseen
Ilme: erinomainen
Kuono: hyvä, riittävän vahva ikäisekseen
Kirsu: ok
Otsapenger: loiva
Korvat: taittokorvat, hyvänkokoiset, oikein kiinnityneet
Silmät: tummat
Luusto: riittävän voimakas ikäisekseen
Ylä- ja alalinja: erinomainen
Rintakehä: erinomainen, oikeanmuotoinen ja -mittainen
Eturaajat: suorat
Eturaajojen kulmaukset: hyvät, pikkasen pysty olkavarsi
Lanne: lyhyt, leveä.
Lantio: hyvä asentoinen, riittävän pitkä
Takaraajat: suorat
Takaraajojen kulmaukset: riittävät
Liikunta: tasapainoinen
Käpälät: hyvät
Häntä: erinomainen
Karvpeite: erinoimainen ikäisekseen, oikea laatu
Yleiskunto: erinoimainen
Luonne: erinoimainen
Peltovuomaa 16.5.2014

Lisätietoja Röllin tauostoista:

RÖLLI ER41272/14

uros, musta, syntynyt 1.1.2013


Röllin sukutaulu:
Rölli ER47262/14 
page4image6336
Ceepu, työkoira. 
page4image7688
page4image8144
työkoirakantaa Syväjärven paliskunnasta
page4image9464
page4image10056 page4image10376 page4image11120 page4image11440
työkoirakantaa Syväjärven paliskunnasta
page4image13232
Nippe, työkoira
page4image15176 page4image15496
page4image15952
Kautokeinolaista työkoirakantaa
page4image17128
page4image17720 page4image18040 page4image18520 page4image18840
Kautokeinolaista työkoirakantaa
page4image19880
page4image20768 page4image21088

Luonne: 
Rölli on ollut lupaava ollessaan kasvattajallaan opetuksessa porojen paimennukseen. Se on rauhallinen, rohkea ja itsevarma ja havainnoi ympäristöään aktiivisesti. Uusiin asioihin se suhtautuu lähinnä hämmästellen, eikä ole pelokas. Rölli on muita koiria kohtaan sosiaalinen, ei rähjää vieraille koirille tai uroksille. Se on avoin ja ystävällinen ihmisiä kohtaan ja on helppo kaveri.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti