tiistai 18. heinäkuuta 2017

Niiskun & Rölli seitsikko viikon


Vapaana 1 uros Seitsikko täytti tänään viikon. He ovat tyytyväisiä, pulleamahaisia, reippaita pentuja. Seitsikko liikkuu vikkelästi pentulaatikossa kohti maitobaaria ja jokainen huolehtii, että saa oman osuutensa. Painot nousevat hyvin tasaisesti. Syntyessä painot 300g - 368g. Nyt painot 543g - 637g.
Pian alkavat myös silmät aukeilla. Tänään osalla jo hiukan luomirako häämöttää avoimena - ihanaa! He alkavat näyttää ihan oikeilta koiranpennuilta pikapuoliin.


 Niisku on kärsivällinen ja rauhallinen mammakoira. Ulkona maltetaan käydä pikaisesti ja sitten kiirehditään pentulaatikkoon. Meidän muu lauma - siis paimensukuislauma - joutuu kyllä edelleen pysymään pentuhuoneen aidantakana muutaman metrin etäisyydellä. Niisku kertoilee heti, että älkääpä tulko vielä kurkkimaan. Poikkeuksen tekee Nalle-vaari, joka uroksen oikeudella on Niiskun mielestä ilmeisesti vaaraton. Myös meidän norskitytöt ja -pojat istuvat välillä rivissä aidan takana kurkistelemassa pentuhuoneeseen ja kuuntelemassa pentujen tuhinaa - he saavat sen tehdä Niiskun puolesta.


 Syöminen ja nukkuminen on vielä hetken näiden pentujen elämän sisältö - ei mene kuin hetki, kun he lähtevät liikkeelle ja tutkimusretkeily alkaa... Sitten seitsikko yksitellen - ja uskokaa tai älkää, mutta minä erota kuka on heistä kukin - heillä jokaisella on yksilöllinen juttunsa, mistä heidät erotan ilman merkkipantoja - toistaiseksi :)

Poika 1 - 594g 
Poika 2 - 562g 
Poika 3 - 624g
Poika 4 - 585g
Poika 5 - 611g
Tyttö 1 - 637g 
Tyttö 2 - 543gJa yhdellä olisi jo kiire lähteä retkeilemään...

Seitsikko viikon


Urospennun tiedustelut: arja.tomminen(at)gmail.com, puh. 050 5728948
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti