sunnuntai 8. lokakuuta 2017

Nereaneitolaisia Somerolla lammaspaimennuksissa kesällä 2017Kevätkesäkautena tuli jälleen käytyä muutama kerta Somerolla Woollandissa koirien paimennusvaistoja herättelemässä. Toisinaan olin Kanta-Hämeen lappalaisten kera mukanani vain omia koiria. Pari kertaa olimme kuitenkin kasvattien kera matkassa.  Kyseessä oli Pohjantytin & Nereaneitolaisten yhteiset paimennuspäivät. Kouluttajana toimi tutusti Tuija Wahlroos.


TOUKOKUUSSA ALOITETTIIN...

Ensimmäinen yhteinen paimennuspäivämme oli helatorstaina toukokuulla. Silloin Nereaneitolaisista paikalle tulivat: Sampo, Koda, Roope, Aslak, Nasta & Minja-emonsa, Tiana, Lilla, Hukka, sijoituspoikani Kulkuri-Kero sekä omistani Nova & Nalle. Pohjantyttiläisiä oli niin ikään paikalla mukavasti, aina Norjasta asti. Päivän aikana 16 koiraa kävi pohtimassa lammaspaimennuksen saloja pyörössä ja Nalle myös pellolla.
Sampo, N.Hopeasampo
Aslak, N. Onnen Unihiekka
Kulkuri-Kero & Aslak
Iki-Wanhan Kulkurin Pikkuhuikka, Kero
Roope, N. Lumottu Myrsky
Nasta & Minja (P. Elotuuli)
Nasta, N. Tuulen Kuiskaus
Lilla, N. Sointuva Niittykukan Kuiskaus
Tiana, N. Tarina Tianasta
Hukka, N. Helisevä Hukka
Nalle, Nasta & Minja - perhepotretti
Nasta-tytär vanhempiensa keskellä <3

Sitten päästiinkin itse asiaan. Pyöröaitaukseen lampaita katselemaan, kävelyttämään, juoksuttamaan, kuljettamaan - joukossa oli ensikertalaisia ja jo aiemmin lampailla käyneitä. Oli rauhallisia toimijoita ja niitä, joiden kanssa ensin keskusteltiin tiukemmin miten aitauksessa käyttäydytään. Kiihkeys kulkee sukulinjoissa ja aina on myös yllättäjiä.

Hukka & Petra
Kulkuri-Kero
Lilla
Nova, N. Sointuva Tähdenlennon Loiste
Nova
Nova

Nova pääsi lampaille nyt ensimmäistä kertaa. Ikää neidolle on kertynyt 10kk, joten oli hyvä vaihe aloittaa. Novan kanssa harjoittelimme rauhallista työskentelyä - kiihkeyttä olisi jonkin verran ollut ja ääntä Nova käytti kyllä ihan tarpeeksi. Hyviä pätkiäkin saimme, rauhassa työskentelyä ja rauhallisesti kontaktia ottaen. Novalla oli korvat kivasti matkassa mukana.

Nalle-vaarin kanssa menimme pellolle kuljettamaan hiukan isompaa lammaslaumaa. Nalle toimii niin rauhallisen harkitsevasti - pitää perää hienosti. Ja varsin mukavasti pysähtyy, kun saa käskyn. Tosin kertaalleen päätti lähteä nostamaan koipea sähköpylvään juurelle, kun komensin pysähtymään - ajattelin varmaan, että "hoida sitten homma ihan ite" :D. Mukaan olisi pitänyt saada myös aitauksessa olevat lampaat, ne olivat Nallen mielestä aivan väärässä paikassa.Sampo & Katri
Minja & Minttu

Aslak & Tytti
Tiana
Aslak
Koda & Manna
Roope & Tuulikki
Nasta & Minttu

Päivä oli oikein onnistunut. Sääkin suosi meitä. Oli kiva nähdä niin monen kasvatin toimintaa lampaiden kanssa - hyviä onnistumisia ja kivaa harjoittelua! Kiitos kaikille, kun tulitte mukaan :)


ELOKUUSSA JATKETTIIN....

Toinen yhteinen lammaspaimennuspäivä Pohjantytin ja Nereaneidon väelle järjestettiin elokuussa. Mukana oli jälleen runsaslukuinen joukko Nereaneidon kasvatteja höystettynä Kulkureilla.
Tarina-pennuista mukaan tuli nyt Kodan ja Tianan lisäksi ensikertalaisena Kentsu. Toki matkassa olivat Sampo, Aslak ja Hukka. Ensimmäisen kerran asiaan tuli tutustumaan myös Miki. Siida oli jo vapautunut äitiyslomalta, joten hän pääsi myös mukaan. Kulkureista matkassa olivat sijoituspoikani Kero ja sijoitustyttöni Nova. Kiva, että Naavakin oli mukana tällä kertaa.

Hukka
Tiana, N. Tarina Tianasta
Koda, N. Tarina Kodasta
Kulkuri Nova, I-W Kulkurin Tähti-Joiku
Miki, N. Helisevä Hile
Hukka, N. Helisevä Hukka
Naava, N. Haaveen Voitto
Tarinat & isoisä-Nalle
Taina, Koda, Kentsu & Nalle


Nallen kanssa aloittelin jälleen pellolla. Piti aluksi kasailla lampaat ja sitten kuljetimme niitä rauhallisesti pellolla.Nalle toimi jälleen hyvin - on se vaan ihana vaari <3


Nalle pitää hyvin perää
Nalle-vaari <3

Miki & Susanna
Koda & Manna
Aslak & Tytti kera Tuija kouluttajan
Kero & Paula
Kulkuri Nova & Tuija
Kulkuri Nova
Tiana & Hanna
Tiana
Koda
Koda
Naava & Olli
Kentsu & Irma
Siida & Henna
Sampo & Katri
Nova

Paimennuspäivämme olivat onnistuneet. Lokakuun päivän jouduimme perumaan, mutta kevätkesäkaudella 2018 jatketaan. Kysellään myös mahdollisia talvivuoroja Somerolle, joten kivaa koirien aktivointia on jatkossakin tiedossa.

Harmillisesti Hennan & meikän, Siidan, Haltin, Novan & Niehkun paimennuspäivä Kanta-Hämeen lappalaisten kanssa viikko sitten päättyi ennenkuin ehti alkaakaan. Harmillisesti, kun ajattelin, että Niehkukin pääsee tänä kesänä edes kerran matkaan. Peura nimittäin pysäytti matkantekomme. Onneksi me kaikki selvisimme vain järkytyksellä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti