sunnuntai 2. kesäkuuta 2019

Tianan & Haltin Biisi-pennut 3 viikkoa 5pvKotisivujen päivitykset ovat olleet aivan toissijaiset kaiken alkuhässäkän keskellä. Yleensä olen päivittänyt pentujen viikkokuulumiset kuvien kera. Tällä kerralla ei väsymykseltä ja huolelta vaan jaksanut.
Tiana on nyt toipunut jo varsin hyvin. Pentujen ollessa vajaa kahden viikon ikäisiä alkoi ruoka maistua Tianalle. Nyt hän sitten syökin viisi kertaa päivässä aivan jättiannoksia. Tianan lääkitykset pääsin lopettamaan myös samoihin aikoihin.
Pennuille kiinteät ruuat aloiteltiin perinteisesti kolmen viikon iän täytyttyä - alkajaisiksi tarjoilin RC babymoussea. Lautanen tyhjeni hetkessä. Samoin kanajauheliha-kermaviili teki kauppansa. Nyt on siirrytty nautiskelemaan myös pentunappuloita liotettuna ja joukossa on piimää sekä välillä myös perus jauhelihaa. Ruoka maittaa ja Tiana hoitaa lautasten "tiskauksen".


Ilmat ovat olleet sateisia ja viileitä. Onneksi keskiviikkona sää selkeni iltapäivästä ja aurinkokin näyttäytyi. Suunnistimme pentujen kanssa pihaa nuuhkimaan hetkeksi.
Lauantaina eli eilen oli sitten hetken jälleen hieman vähemmän tuulista ja puolenpäivän aikaan aurinkokin paistoi. Joten piharetki oli paikallaan. Nyt pennut jo hajaantuivat hiukan laajemmin kukin tahoilleen tutkimaan nurmikkoa.Lounas nautittiin pihalla ja kylläpä jälleen maistui. Tiana sai nuolla pikkumuruset, kun muuta ei lautaselle jäänyt. Jälkiruuan pennut nautiskelivat sitten pystybaarissa.

Pentukasa alkoi muodostua. Tutkimusretkeily ja maittava lounas alkoi unettaa. Pari jatkoi hetken vielä puuhailua kunnes hekin päätyivät kasaan. Kasasta löytyi kuusi pentua. Isoin musta tyttö löysi sopivan nukkumispaikan puskan juurelta.


Viikolla meidän laumasta ensimmäisenä ja etuoikeutettuna pääsi pentuihin tutustumaan pentusten Nalle-isovaari. Hän nuuhki hetken ja totesi, että pentuja nuo tosiaan ovat. Tulevalla viikolla pikkuhiljaa myös tytöt pääsevät pentuihin tutustumaan mikäli se on Tianalle ok.

Tänään pentulaatikosta poistui etulaita, joten koko huone on nyt pentujen käytössä. Muutama päivä ja valloitetaan seuraava huone sitten :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti